UCxxx, mozgásvezérlők MACH3-hoz

Indította gaben, 2025 február 03, 18:41

Előző téma - Következő téma

cxmcdtrx

Egyet kattintok az mpg panelen y+ ra és vége is van.
Ami még fura, hogy amint lenyugtázom a hibát, az x tengely scale-t átnyomja -1.0ra

gsz03b27r

Töröld ki a Liszenszet és nézd meg nélküle, hogy megy-e
hiba nélkül.

cxmcdtrx

licensz nélkül mik a korlátok, nem tudod?

cxmcdtrx

Kitöröltem, most demo módot ír. Próba...

gsz03b27r

Licenc nélkül a Mach3 Demo módban fog működni.
Demó módban a szoftver a következő korlátozásokkal rendelkezik:

Mill & Plasma: 500 soros gcode limit (10 000 000 korlát az engedélyezés után)
Turn: 50 soros gcode limit (10 000 000 korlát az engedélyezés után)
A kernelfrekvencia 25 kHz-en zárolva (csak párhuzamos port illesztőprogram használata esetén alkalmazható)
A Következő sor funkció letiltása
A Futtatás innen funkció le van tiltva
Turn: Menetelés letiltva
Plazma: A THC funkciók le vannak tiltva

cxmcdtrx

Köszönöm szépen az utánajárást!

Még a gép mellett megnéztem én is, mik a megkötések, csak már nem volt időm válaszolni, mennem kellett tovább.
Mivel a minták programjait kézzel írják, bőven belefér az 500 sorba (mill profilban megy). Egyelőre ott hagytam licensz nélkül, meglátjuk, mi történik. Már csak arra tudok gondolni, hogy valami tényleg történt a licensz fájlommal.
Gondolom, meg kellene keresnem róla a számlát, hogy esetleg elküldjék nekem újra. (remélem, a google drive-ban még valahol fellelem az eredeti licensz fájlt is)
Menetelés meg plazma meg ilyesmi teljesen mindegy...

Év végén lesz egy kis leállás nekem is meg a gépnek is, akkor remélem lesz majd időm jobban tesztelni.
Addig készítek elő egy másik PC-t, csinálok memória tesztet a jelenlegin, és összerakom ismét UC100-ra is. Ahhoz most "ráérős időmben" készítek egy teljesen külön szekrényt.
Van még polcon UCSB, meg pár DM860 illetve 2M982 léptetőmotor vezérlőm. Az UC100 + UCSB kombót a szekrényen belül beteszem egy külön árnyékolt dobozba, mint ahogy a TV tunereket is le szokták "dobozolni".
Rendeltem most 35 mm-es kalapsínre rakható bilincset, amivel a szervókábelek árnyékolását szoktuk rögzíteni.
Vannak elég komoly NEMA34 morojaim, azokat ráteszem majd zavarforrás gyanánt.
Meg ugye Mach3 versus UCCNC teszt is sokat tud mutatni, csak az UC400-hoz egyelőre nem vettem licenszet, ahhoz kell az UC100.

gsz03b27r

Van 0.-Ft normál házas LPT port is van MACH3 alkalmas számitogépeink ismét csak a postát
kell állni, ha érdekel. [#eplus2]

cxmcdtrx

Köszönöm, most már csakazé' is az UCxx vonalon maradok :-D
Itt van szinte a teljes felhozatal, UC100, UC300, UC400...
Ennek jónak kell lenni, ha törik, ha szakad! [#vigyor]

3ztiz2p39

"Rendeltem most 35 mm-es kalapsínre rakható bilincset, amivel a szervókábelek árnyékolását szoktuk rögzíteni."

Megköszönném ha tudnál típust beszerzési forrást írni!

3ztiz2p39

Már csak egy UCCNC licence kellene. :)

gsz03b27r

Mi ezt használjuk:
Rugós rögzítő közvetlenül csavarozható alaplapra is.

Sinre