Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

7vpav5d32

milyen cad progival rajzoltad az alkatrészedet?

007w048t5

Autocad2008-as progival vagy Rhino3d-ben szeretném elkésziteni, mivel ezekhez értek valamennyire.Megnézem azért azt az artcam progit is hogy mennyire tudom kezelni,de az honan fogja tudni hogy milyen müvelti sorrendbe kell a megmunkálást elvégezni?

u4vhu0en9

udv  
sokan kérték az óra tervrajzát innen letölthető
http://www.woodenclocks.co.uk/index.htm" TARGET=_fnew>ÓRA soktürelmet hozzá

Kovács Ferenc
bajusz

D.Laci

Köszönjük szépen!!!
Gratula a remek müvedhez!!!

A csőtengelyt ugy furd ki hogy az anyagot a késtertöba fogod vagy agy szoritoval rögzisd hozá, a legjobb ha van egy "fügöleges satud az esztergára. A furot mindig csak egy kicsit kintéb fogva többszöre furd ki igy kevésbé hajlikel a furó. a tengelyt csiszold. olajal itasd átt majd tükrösisd. a csötengelyt is olajozd bentröl. aztán egy csaver behajtóval vagy furógépel járasd össze.

Kristály Árpád

Hallihó Bajusz!

Jól kiszúrtál velem....
A lányom meglátta.....most aztán kinlódhatok....

GRATULA!!!!

Köszönjük!!!!

u4vhu0en9

üdv  
Többek kérésére közzéteszem az óra artcamos rajzait
http://cnctar.hobbycnc.hu/bajusz/%f3ra/" TARGET=_fnew>óra
ha valami nem érthető akkor a 30 4415660-as számon megtaláltok
mindenkinek jó munkát hozzá

Kovács Ferenc
bajusz

000000000

Szia Bajusz!
Milyen szerszámmal, azaz maróval kell "nekiesni"
az óraalkatrészeknek? Ha jól látom 2 milajos maró a frankó?

000000000

Kérek mindenkit aki rendelkezik, valási rajzokkal, grafikát tartalmazó képpekkel ugymint: Jézus, Szentpéter, Mária stb. kérem valahogy jutassa el hozzám. Nagy szükségem lenne rá. Hálás köszönet a segítőknek.  

000000000

A "Toolpath" -ban meg van minden maró mérete...

000000000

Mindent letöltöttem, de néhány marópálya hiányos, azaz nem lett generálva. Megcsináltam, majd lemodelleztem azokat, látszólag minden OK!

u4vhu0en9

a marópályákat mindenkinek érdemes a saját gépéhez szerszámához igazítani ezért nem raktam fell a gékódokat sem
a 2-es maró lényegében jó a mindenhez ha nem módosítasz az eredeti tervhez képest bár utólag a racsnihoz jobb lett volna 1-es a belső rádiuszok csökkentése miatt  

Kovács Ferenc
bajusz

000000000

Ismételten, kérem mindenkinek a segítségét, aki rendelkezik, valási rajzokkal, grafikát tartalmazó képekkel úgymint: Jézus, Jézusszíve, Szentpéter, Mária stb. kérem, valahogy jutassa el hozzám. Nagy szükségem lenne rá. Hálás köszönet a segítőknek.  

u4vhu0en9

Csatlakozom az ellőtem szólóhoz nekem is kellene vallási témáju razok

3vv2btrhv

000000000

A File Tárban lévő 2D-s alakzatok között minta lenne angyalka meg ilyesmi...
A Google nem segít?