Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Arra nem vállalkozom hogy mondjuk a .txt-ket .dxf-be konvertáljam, szerintem nagy része így is használható.

s5f8tmfv3

Így mindjárt több kedvem van felrakni, ha érdekel akkor nem hiába gyűjtögettem.

s5f8tmfv3

Sikerült feltennem http://cnctar.hobbycnc.hu/Amatõr/Alakzatok/CNCZone.zip" TARGET=_fnew>ide. Nem is volt olyan sok idő mint vártam. Remélem találtok Ti is használhatót benne.

s5f8tmfv3

Igen, ismerem, és mégegyszer köszönöm a helyet!

e7c897sd8

A könyvtánnevet ékezetek nélkül írd, mert nálam emiatt nem megy a likk... :-(

e7c897sd8

könyvtánnevet=könyvtárnevet

e7c897sd8

Megint én vagyok. Innen a fórumból nem megy, de ha külön megnyitom a böngészőben megtalálja a fájlt.[#conf]

s5f8tmfv3

e7c897sd8

Így már innen is ok! Köszönöm!

4mjnxdwuu

Csak nekem írta ki a commander, hogy hiba a csomagolt file-ban  ????

4mjnxdwuu

Hali, másodikra jó lett.  
jó cuccok vannak benne...
köszike

007w048t5

Az után érdeklödnék hogy nagy általánosságban, ha egy 3d-s összetett teströl milyen fájlba érdemes lementeni a rajzát hogy a CNC gép tudja hogy mere kéne mennie és hogy a G-kodba megirt progit minden CNC gép ismeri vagy ez gépfüggö?Mert van egy alkatrész tervem és szeretném legyártatni és a kodot elkérni, hogyha késöbb kellene akkor fel tudjam használni akár máshol is.Ez lehetséges?Illetve árakrol tudtok mondani valamit hogy egy müszaki rajzbol milyen árért készitenek G-kodot?

3vv2btrhv

szia repvez
igen gépfüggö a g-kod de a mm-tap. . nc , nci , kiterjesztések elég sog gép ismeri .
árakrol igazábol nem tudok tárgyilagosan nyilatkozni mert mindig a megrendelövel történö megállapodás határozza meg az árat .
tibor

007w048t5

Köszi a válszt és ezek a kodok mennyire átjárhatok, milyen nehéz egyikbol a másikba átkonvertálni hogy ugyan az az eredmény jojjön ki?Vagy melyik a legelterjedtebb ami nagy valosinuséggel jo lehet a több géphez is?
A müszaki rajznak milyen követelménynek kell megfelelni? 2 dimenzios többnézeti rajzos vagy 3 dimenzios felülettel bevont.Vagy csak az a lényeg hogy aki a kodot irja az kiigazodjon rajta?Bocs hogy ilyen sokat kérdezek,de CNC területen elég kevés az infom igy nem tudom miként fogjak hozzá hogy elsöre olyan alkatrészt kapjak amilyenre gndoltam.

000000000

Szia Repvez!
Legegyszerűbb ha magát a munkadarabodat olyan szoftverrel (pl. ARTCAM) tervezed meg amely 3D-s szerszámpályát is generálni tud.