Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

4mjnxdwuu

Üdv.
Ez és még egy csomó hasonló van a...
 © HobbyCNC   2006. jún. 29. 06:52 | Válasz | #4  
A File Tárba 1000 éve ott van egy ilyesmi :2D alakzatok!
Nem néztétek még?!

4im2adcie

Jankó még további plt-ket kűldött ami http://www.travelpicture.net/hobbycnc/Janko/" TARGET=_fnew>ITT megnézhető illetve letölthető.

4im2adcie

A címert érdemes megnézni mert ha azt meg kéne csinálni--1-2-3 óra rámenne.

000000000

Sziasztok!
Írtam egy olyan Mach3 programot(Gkód) munkadarab sorozatok készítésére. Ez a kis progi a beléírt saját kódotok felhasználásával X irányban 1-n, Y irányban pedig 1-m munkadarab készítésére alkalmas. Tehát munkadarab sorozatok elkészítéséhez csak egy db munkadarabot kell  a CAD technikával megrajzolni. Így a  rajzból generált Gkód is kisebb lehet. A programom neve a File-tár programok címszó alatt a: SOROZAT.TAP néven található. Felhasználásához olvassátok ell a program elején lévő leírást.

e7c897sd8

Géza!
Köszönjük a kódot! [#eljen][#worship]

000000000

Sziasztok!
Mégcsak annyit a sorozatlévő progiról , hogy: Koordinátaáthelyezéssel dolgozik, ezért ha a progit menetközben lelövitek az utána jövő másik program eltévedhet mint Gizi az erdőben. Ekkor MDI módban ki kell adni egy G52 X0 Y0 utasítást, hogy az abszolút koordinátarendszerbe visszatérjetek, Ha a progi végigfut ezt a procedúrát sajátmaga elvégzi. Ekkor az új élet tiszta lappal indul.

axy5gjjmz

Mire keservesen megtanulok valamit, addigra mások a kiujjukból kirázzák, csak sokkal egyszerűbben! Köszi!!!

axy5gjjmz

Hoppá! "s". Ez ittmaradt!

s5f8tmfv3

Hiányzik ugyan még néhány alkatrész róla, de gondoltam felteszem, ilyeneket lehet találni a neten. Mármint dxf-eket, dwg-ket.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Amat%f5r/K%e9pek/Munk%e1k/Train.jpg" border=0>

000000000

Érdemes lenne összegyűjteni valahova...

s5f8tmfv3

Még jó hogy lefotóztam, a kisfiam máris kevésbé fotogén állapotba hozta...[#nevetes1]
Van válogatatlanul dxf, dwg, txt, nc, igs, stb... összetömörítve is közel 40mega. Nem vagyok túlságosan eleresztve sávszélességgel, sokára tudom csak felrakni. Kell egyáltalán valakinek?

000000000

Csak azt tudom mondani: legalább vektor fájl-t  
tegyél fel hátha valaki meg akarja csinálni.

4mjnxdwuu

Persze,  minden érdekel.!!!!!!

000000000

Én vagy Péter szivesen feltennénk, csak el kell jutnia valahogyan...

bmejdz9nu

"Amatőr" ismeri az ftp-t... vannak már dolgai ott...