Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

A kérdés, ez most jobb lett mint a régi objektívvel?

s7manbs8

Ez valami zongorista keze ? :)

besirkyjh

Szia  

Nekem is feltünt hogy 3 oktáv a gyurka és a hüvelyk új között :)

( biztos ferdén áll a keze , mint Leninnek csak annak felfelé volt a tenyere :)  ) .

s7manbs8

Nekem pl. a tenyerem hossza az 4/3-szorosa a középső ujjamnak. :) Lehet ufó vagyok persze nem tudhatom. :)

3vv2btrhv

Igen a részletek jöttek elő .

3vv2btrhv

Blender render a kép , és perspektivikusra volt állítva , majd erre is figyelek , de most nem ez volt a teszt tárgya .

keri

Az ujjlenyomatod még nem látszik [#fogmosas]

Gratulálok! Jó lett! [#taps]

3vv2btrhv

köszönöm , most sikerült kapnom a projektorhoz lencsét , remélem ez javít majd a felbontásban , a csíkok sűrűbbek lesznek , ha jól értelmezem.  

VighLajos

Örülök, hogy jó lett az adapter!

Szedlay Pál

A fenét lesznek sűrűbbek, maximum kisebb helyre tudod fókuszálni, koncentrálni őket, de darabszámra nem változik, abba szoftveresen kéne belenyúlni.

2vkx6unz

Pontosan. A csíkok fényereje egyébként szinusz függvény szerint válatozik vagyis nem annyira lényeges, hogy milyensűrűn vannak.
Szerintem az a problémája Tibornak, hogy nem tudja elég kicsi területre fókuszálnia projektort és ezért az eredő felbontása lesz kicsi. Persze ebben a megoldásban eleve kódolva van az adott tárgy esetén élérhető felbontás.

Szerintem a közgyűrű sem hozza az elvárt eredményt mert a filmes objeltívek esetén a fókuszgyűrű elfordulása ~90 fok míg egy ipari kamera objaktívnél ~270 fok azaz finomabban lehet fókuszt állítani ez pedig sokkal nagyobb hatással van a minőségre.

3vv2btrhv

Már megint fogalmazási gondok voltak , úgy gondoltam ahogy írtad , kisebb helyre vetítődik , így szerintem ( sűrűbb ).
De puding próbája a digitalizálás , vam már mihez hasonlítanom .

3vv2btrhv

http://forum.david-3d.com/download/file.php?id=7787&t=1" border=0>
Na talán ez jobb .

3vv2btrhv

Ne jó a lencse , vagy rosszul csinálom , de életlen a kép .

3vv2btrhv

http://www.edigital.hu/Makro_lencse/Soligor_CloseUp_Kit_52mm-p18391.html" TARGET=_fnew>Close-up kit
Ez van meg , de életlen a kép , mit csinálok rosszul ?