Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Nem tudom magasabb értéken összefűzni a 360 fokos digitalizálást  . A szoftver tudna 1000 értéket , nekem csak 250-nel sikerül . Igen a memória 2GB .
Hogyan lehetséges WIN7 32bit- es rendszerbe több memóriát belerakni ?

keri

három gigát lehetne belerakni, de szerintem célszerűbb akkor már 64 bitesre lecserélni.
A mostani gépek mindegyike tudja. Nem is értem miért adta ki egyáltalán 32 bitest, mert a 32 bites alkalmazások is vígan mennek rajta.

3vv2btrhv

De az összes programjaimat cserélni kellene .

000000000

WIN 7 32bites verziója maximum 3.5Gb memóriát tud kezelni.
Tehát ha teszel bele 4Gb ram-ot akkor abból csak 3.5 tudsz használni.

keri

Miért is? Az összes 32 bites fut a 64 bitesen.

2vkx6unz

Nem minden fut a 64 bitesen. Sajnos.

RogerCo

Lehet hogy nem fut minden Program, de akkor max teszel fel pl egy ingyenes VMware-t ami alá telepítesz 32bites Windows-t, és minden egy gépen van. A VMware-nek (és a többinek is) megvan az az előnye, hogy a virtuális gépek egyszerűen költöztethetőek.

keri

Pl?
Én még soha nem találkoztam ilyennel, illetve igen, de ott közvetlenül a 32 bites mellet ott volt a 64bites letölthető is.

2vkx6unz

Pl 32 bites odbc driverek közül van oylan ami nem működik, nem lehet adatbázis lekérdezéseket csinálni. Hasonlóan oldjuk meg mint amit RogerCo írt, csak egy dedikált 32 bites rendszert futtató gépre távolról bejelentkezve készítünk adatbázis lekérdezéseket...

Szedlay Pál

Viszont sajnos nem lesz FireWire a rendszeren.

keri

http://support.microsoft.com/kb/942976" TARGET=_fnew>És tényleg.

De gondolom hozzám hasonlóan ez Tibort sem érinti.

Messer

A Basler kamera miatt érinti. Még téged is érinthet.  :)

keri

Az ODBC-t használ?
Mert FireWire működik a 64bit alatt.
Pál a VMware-es virtuális gépre írta.

Messer

Nem tudom mit használ, de Tibor a 32 bites programjait is használni szeretné azon a gépen amin a kamerát. Gondolom azokat tudta letölteni "demo" verzióban :) és a 64 biteseket csak fizetősben találta. Aztán, valószínűleg erre is van megoldás...

keri

Szerintem meg Tibor nem ért annyira a számítógéphez, és ezért hitte hogy 64bites win alatt nem működnek a dolgai :) de ha én tévedek és tényleg van olyan programja ami nem működik, akkor is, túl sokat nem kockáztat.
Kell csinálni egy Ghost mentést az eredeti rendszeréről, és ha nem működik akkor 15perc alatt visszaállítható.

Inkább az a nagyobb probléma, hogy ha vállalkozik a géppel, és legális példány kell neki, akkor a 64bites Win-ért újra kell fizetnie.