Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

u3xrz0cut

9npx2xk89

A 8-as után megpróbáltam az általad küldött gömbvégűvel, de tőben eltört, maradt a gravírtű.
Jó lett, majd rakok fel képet, csak kéne valami pácanyag.

9npx2xk89

Az a baj, hogy 6-os maróval nagyoltad. Nálam 8-as a maró, 3-as fogással és 1-es mélységgel ment, és azért 1 óra alatt végzett a 200*200*7-es nagyolással. Ez is csak az akác miatt volt, a bükköt, vagy tölgyet simán viszi 1.5-el. Igaz 1200-vel ment, a gravírtű meg cirka 1.5 óra volt 0.2-es heggyel, és ott 1500-al ment. Nem is igazán értem, hogy magához a síkba maráshoz miért nem használtál ekkora méretnél valami istenes méretű marót. főleg hogy ilyen böszme felsőmarót használsz.  
A rongyok jók a tengelyen :-) Én papírtörlőből hajtogattam harmonikát, baromira bevált, meg fogom csinálni valami keményebb papírból.
Mindemellett szép lett, de a 24 óra nagyon sok.

bznc93pf5

elsőre nagyon jó lett,
 gratulálok!![#eljen]

RogerCo

7d8pdkmcf

A napokban vizsgáltam meg közelebbről egy mérőgép védő burkolatát. Mindkét végén tépőzár a harmonika anyaga valamilyen alul gumírozott szövet. A másfél méter por védett hossz, zárt állapotban 30mm. Pehely könnyű anyag. Jó lenne tudni milyen anyagból készült.[#confused]

9npx2xk89

Hol lehet gyertyánt venni? valami méretesebb lap, vagy fűrészelt teljes kör jó lenne.

7d8pdkmcf

RogerCo

A "deszka" síkra marására egy 16mm átmérőjű faipari szerszámot használtam. 8mm lépésközökkel.
A nagyoláshoz azért használtam 6mm-es ujjmarót, mert még így is bizonyos helyeken maradt rajta anyag amit a gravírtűnek pluszban kellett eltávolítani. És amikor a deskproto megmondta hogy a munka hány KM-ben kifejezhető út utánna számoltam nagyjából és közel igazat mondott :)
A rongyok, csak végső megoldások voltak :(  
Lehajtogattam papírból, de nem volt tartásuk, a maró alá is fújt,és a felfogatásukat is ki kellett volna dolgozni. A sebesség meg megválasztott volt. ha eltekintek attól, hogy nagyon fontos merevítéseim (kitámasztások) nincsenek még készen a gép tudja a 3-4.000 mm/percet is Rapidban pedig a 10.000 mm/percet.
De ez nagyon meglátszott volna a végeredményen.
Időm meg volt, lévén első munkadarab féltem is tőle. A tábori fapinát, amit szintén ide készítettem, csak a legénybúcsúra, az már 1200mm/percel ment. (csak másfélszer gyorsabban)
Jaa, és a mi döntő volt, hogy a lassú, de biztonságos sebesség mellett döntöttem, az az volt, hogy egyetlen egy darab fám volt a projekthez.

Szedlay Pál

Nekem tetszik.
Akkor kell feszegetni a határokat amikor szükség van rá.
Itt a biztonság volt a fő szempont.
Találtam egy linket Indiából hasonló méretű anyagra. 102 perc, elég meggyőző.
Erősítsetek meg ha jól látom ők is a kínai vízhűtéses főorsót használják.

http://www.youtube.com/watch?v=Yxq3piGChg4&feature=fvwrel" TARGET=_fnew>Link
4:55-nél vannak a megmunkálási idők.

xkbv3nx0d

nem biztos hogy kínai, hasonló de a kínai nem teljesen így néz ki...

szerintem az egy Keiling motor... persze lehet ez is méd in csájna

9npx2xk89

Hehe ezt nézzétek meg. Profi szerszámcserélő, de a manus porszívóval szívja a port, mert annyi ész már nem volt, hogy ha ilyen profi gépet épít, oldja meg az elszívást is.
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=PGvuUdfm4II&NR=1" TARGET=_fnew>High tech idióta!

svejk

Szerintem az a gép még nincs készen.
Porvédők sincsenek a síneken.
Lehet mégse idióta??

xkbv3nx0d

szeretnék ilyen idióta lennie, hogy csináljak egy szerszámcserélőt...

D.Laci