Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

keri

Lomexnél 200 forintért ajándék kapcsoló is jár a glimm lámpához :D

000000000

Szerintem a fényerejéből ítélve ez nem ledes cucc,meg lehet,hogy nem is kisfeszültségű.

keri

Ez valami ipari emlékmű hogy pontos replikát akarsz?
Ipari kivitelű kapcsolók nyilván drágák, de nem az izzó miatt.

lomex.hu 2000 forintért a legdrágább vandálbiztos kapcsolót adják.
Lehet hogy pont ilyet nem kapsz, de nem is 2000forintos kapcsoló kell neked.

ra8nsmk6w

Ebben a tipúsban egy ledes bepattintható világitó modul van. Különböző szinekben és feszültségekben is kapható. A nettó ára 1000 ft körül van. Egy nyitó, záró és a fej, plusz a világitás 5000 ft kb . Ez ipari cucc, itt ilyen árak vannak

000000000

Nekem nagyon bejön ez a kialakítás,azért szeretném pontosan lemásolni,bár az ára miatt ez nem most lesz,ennyi pénzt inkább a következő gépembe fektetek be.

000000000

Ez az 5e ft 1 db-ra értendő vagy a műszeren az összesre?

Révész Richárd

1db-ra vonatkozik.
Itt a típusa a világító kapcsolónak:
XB5-AK123B5 Telemecanique.

svejk

Bele a gagyi Kínai XBS-t, 1300 Ft.
Az izzó helyére meg nagy fényerejű zöld led, a végét leköszörülve hogy egyenletesen világítson, plusz a tejfehér műanyag lap ami eredetileg is benne van.

svejk

Ja, hogy nem olyan szép, meg előtte sorjázni kell néha, meg nem tartós?
Ma már sajnos a márkásak sem tartósak. :(

000000000

Szerinted viccből írtam hogy maximum 1 gomb megengedett a vezérló dobozaimon?
Nem űrhajó vezérlő pultot kell építeni hanem minél egyszerűbben lehessen kezelni.
Mindent a Pc vezérel és érintő képernyővel van szerelve.
Ha nem tetszik egy gomb akkor programban olyat szerkesztesz amilyet csak szeretnél.
Ezen a képen még kicsit bent van a nyomógomb , de a 10mm vastag vandál biztos kapacitív érintő feltét miatt került beljebb.
Azóta már átépítésre került , de még nincs befejezve.
Majd ha egyszer bekerül az 5. tengely vezérlője is akkor csinálok róla képeket.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/Vez%e9rl%f5%20doboz/DSCF02.jpg" border=0>

Csak bekapcsolni lehet a kikapcsolást is a PC végzi.  

Révész Richárd

Sajnos ez így van.Hobbyra megfelel az XBS is, de már nem egyszer jártam úgy vele, hogy még be sem szereltem máris a kukába került.

ra8nsmk6w

http://webshop.conpart.hu/te050.pdf
Nem kell hozzá erős idegzet mert nincsenek árak. Viszont lehet válogatni.
Még hobby fórumon sem emliteném meg az XBS márkát ( a hobbista is ember )

000000000

Na igen,ha én is ismerném az érintőképernyőket meg hogy hogyan kell felületet szerkeszteni a mach-nak akkor nem gondolkoznék ilyenen.Am nagyon jó kis szekrény.Ez az érintőképernyő csak lcd monitorra tehető?Mert múltkor láttam valaki árult ilyen feltétet itt a fórumon nem is horror áron.Amúgy hogy kell összemadzagolni a géppel és bonyolult használni,a mach-nak nem zavar be?

svejk

Én is úgy nézek rájuk mint gyújtogató a vizes szalmára, de ha egyes projekt költségkímélő?:)
Egyébként a nyomógombokkal nem volt még bajom.
Sőt a kamrás főkapcsolók is csodák csodájára bírják, van amelyik már több mint 5 éve.
Igaz közel sincsenek csúcsra járatva. A sorolható sorkapcsokból viszont minden 20-30-adik kuka, de ez a beépítésnél kiderül meg rém randa is, de csak harmad annyi mint a Weidmüller.
És ha kell 40-50 db akkor meggondolandó.

keri

Szerintem neked minden jópofa dolog megtetszik és azonnal kell neked [#hehe]
Eleve a te szinteden nem elég egy egér meg billentyűzet, meg esetleg egy vészleállító?

Másik hogy ha komolyan foglalkoznál vele, akkor az első google találatból kiderülne hogy szinte egy normál monitor áráért van komplett érintőképernyős monitor, ha nem is golyóálló kivitelben: http://www.argep.hu/trend/ERIN/Erintoekepernyoes-monitor.html" TARGET=_fnew>ITT

De lehet kapni ipari kivetelben is, beépíthető változatban is http://novoparts.hu/ipari-monitor-erintokepernyo-c-76.html" TARGET=_fnew>ITT azonban ez sem olyan vészesen drágább.