Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

ja igen a sebességet mi is kb 1500-3000 közé lőttük. kipróbáltuk x és y rasztert is... meg a 45fokos "általányt" is... mondjuk leghatékonyabb szerintem is az X raszteres... kevesebb a mozgó súly

Gyárfás Attila

Beépítettem a plexit amit csináltál.
Az "asszonynak" az íróasztalára gondoltam, úgy is mindig ilyet iszik.
http://www.youtube.com/watch?v=0JMG5cz01a4" TARGET=_fnew>Video

PSoft

Frankó lett![#eljen]

Megint van 'nagyobb mennyiségű' "pöttyös" plexim.(3-as,5-ös,6-os):)

Ha kell valamire,szólj.
 "Az "asszonynak" az íróasztalára gondoltam, úgy is mindig..."  
[#ejnye1][#ejnye1]

hostya

Ez nagyon jóó..

Az óra elektronikát te készítetted, vagy lehet ilyet készen kapni?
Egy ismerősöm keres ilyen digitális órát, amin az órák:percek előre, a másodpercek meg visszafelé mennek.

Gyárfás Attila

Igen, saját az elektronika.
Ez a múltkori:
http://www.youtube.com/watch?v=pkIXVboSMro" TARGET=_fnew>Video

ie3i2pm6j

svejk

Alapvetően Dcsaba örömében jelentette, hogy sikerült az első domborművet kimarnia.  
Nem kíváncsiskodott, hogy másnak milyen szuper gépe van. Ne legyetek illúzó rombolók. [#ejnye1]

Gyárfás Attila

Egyenlőre nem kell most semmi, köszi.
Vagyis majd j.héten lehet küldök egy rajzot, mert készen lett a Propeller clock is, annak lenne a hátlapja. Egy sima kb. 280mm-es kör, közepén egy 50mm-essel. Olyan mint  
http://www.youtube.com/watch?v=Bz8JNY71ugA" TARGET=_fnew>ez.

dcsaba

akkor neked vmi nagyon szupi géped van :)
Ha ezt két óra alatt ilyen minőségben kimarná a gépem már boldog is lennék.

xkbv3nx0d

én még mindig ezt a két irányú marást nem értem... azzal jobb lesz?

elvileg 100x1000 (0.1-es sortávval) az 100000mm ezt kb 2000-3000mm/perc el marva 35-50 perc az elkészülés... ez mondjuk egyirányú rasztereléssel.

besirkyjh

Szia  

Inkább ugy mondanám hogy Neked van szupi géped hogy 6-orát ment és minden hiba nélkül :)
Azért azt a Bmp2cnc progit mellözd ha lehet mindjárt negyedére csökken a musor idöd .
Probáltam én is és nemtudom miért de tul bonyolitja a szerszámpályát ,pedig olyan egyszerü lenne vele dolgozni .
Egyébként tetszik amit csináltál csak én türelmetlen vagyok .
Gyakorold bátran , van mit marogatni :)

[#eljen]

2vkx6unz

Szerintem 166 perc lenne a megadott paraméterekkel (600mm/perc, 0,1 step) ,de ennél biztosan több lesz mert a gyorsulás nem végtelen. Csak akkor lenne 166 perc ha a Z egy adott magasságban van vagy végtelen nagy gyorsulásokra képes.

000000000

9b6n3fn2n

Minden kezdet nehéz. Nyilván a tapasztalat majd sokat fog segíteni a jövőben. Az alapvető két oka szerintem a hosszú időnek, hogy az általad használt progi csak a teljes relief marására képes generálni a marópályákat. Vannak a reliefnek olyan felületei ahol semmi nem indokolja az általad használt szerszám és lépésközök  használatát. Sőt továbbmegyek, szerintem ebben a mélységben, ahogyan ezt elkészítetted az egész relief nem indokolja ezt a szerszámhasználatot. Egy gömbvégű kb 4-5 mm-es maróval, nagymértékben le lehetett volna csökkenteni ezt a hosszú időt. Persze ha nincs más szerszámod, vagy más progi amivel a pályát generálhatod akkor abból kell főzni ami van.  
Én mikor kezdtem sokszor figyeltem a gépet munka közben, hogy hol dolgozik feleslegesen, hol veszteget sok időt, ebből nagyon sokat lehet tanulni.

dcsaba

Kösznöm az építő jellegű véleményeket! A BMP2CNC valóban egy tasak sz@r, de sajnos nem ismerek más programot ami képfájlból marópályát csinál. Van másik hasonlóan egyszerű program? Közben csináltam másik két relifet, ami szintén jól sikerült. Most grafitba fogok marni, megpróbálok picike öntőformát csinálni belőle.