Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

v2vhwz32z

Le a kalappal!!
A faanyagok kezelése különösen érdekelne, főleg a bútorajtóé! Nagyon mutatós darabok!

000000000

Valami specko festék, kültéri, nyílászárókat szoktak vele lefesteni szórópisztojjal.

kua93zk4w

Szia  
Festékkel kapcsolatban tudok segíteni.

n2m4zws6

Én már egy ideje megírtam ezt a pár sort csak nem tudtam, hogy mi lesz a reakció:

Mindig irigykedek, ha ezt a (kedvenc) topikot nézem, sok jó dolog van itt.
Régi tervem volt, hogy a saját építésű gépemmel megmunkált tárgyakat rakok ki a boltomba, de mivel a gép még mindig nem készült el (a bolt már több mint 10 éve működik, kb. 2 éve kezdtem a gépet) ezért szívesen "tuningolnám" idegen tollakkal a kis üzlethelységemet. Mivel élelmiszer jellegű a bolt nem kimondottan gépalkatrészekre, hanem kis relifekre, gravírozott dolgokra, plottermunkákra stb. gondoltam. Cserébe annyit tudnék ajánlani, hogy asszisztálnék az esetleges érdeklődők és a gyártó között, de a munkadarabra is lehetne elérhetőséget rakni. A bolt egyébként Villány központjában van, jellemző a turizmus. Ez csak egy gondolat részemről, de talán lehetőség másoknak is.

Ha valaki rossz ötletnek vagy akár sértőnek találja a dolgot, tekintse semmisnek ezt a néhány sort.

Részletek e-mail-ben.

besirkyjh

Szia  

Van e valami akadálya annak hogy épitsd ( folytasd ) a saját géped ?
Ambicio kel , Székesfehérvár szeptember 23 és 24 várunk !

Nyitok is egy Villányit az egészségedre :)

n2m4zws6

Szia!
A tavalyin voltam és ott vettem is jó pár cuccost a géphez csak az idővel vagyok nagy harcban. (ezért nem tudok idén jönni sajna)

Két éve nősültem az óta házat vettünk, fél éves a gyerek, most éppen térkövezünk.

A gépemhez csak pár munkaóra kéne, és már mozogna is 1-2 tengely 

Ezért irigylem pl. Pisti 73-at is annyira.

Azért ha villányban jársz koccinthatunk a helyiből :-)

besirkyjh

Az anyos alig várja hogy elmenj otthonrol ( akár Fehérvárra is ) , csak viccelek :)

Na látod nekem már van hasznom ( a hazai ) hogy legyen neked is ird le mire lenne még szükséged ahoz hogy elinduljon .Segitek , segitünk benne .
Ha ugy gondolod , irj bátran akár magánban is .
Menjünk innen a csevegöbe .

9b6n3fn2n

Ez engem is érdekelne! RTégóta keresek olyan festéket és lakkot amely kültérre faanyagok kezelésére a legtutibb lenne! Van valami ötletetek?

Jobb  hílyán most pácolok és csónaklakkot használok! Hátha tudtok jobb megoldást!!

kua93zk4w

Festék ügyben tudok segíteni nálunk van egy nagyker kimondottan faipari felületkezelő anyagokat forgalmaznak,faipari cégek, gyárak használják.MDF-re fára egyedi színeket is kikevernek.Van savra keményedő beltéri,nitró alapú beltéri,vizes bázisú uv álló kültéri alapozóval,pácokkal fedőréteggel.A festékboltokban kaphatókhoz képest sokkal kiadósabbak.
Egy hátrány van minimum mennyiség 1 liter.  

svejk

Ugye jól gondolom, hogy az MDF anyagokat festés előtt szórógittezni kell?

Rabb Ferenc

Ha ennyire otthon vagy festék és festés ügyben, adhatnál egy kis tájékoztatót. Amolyan igazi hobbi felhasználók részére valót. Bevonandó anyag, alapozó, közbenső, fedő réteg. (típus, márka stb) Esetleg egy-két technológiai fortély.

Előre is köszi az összes nem profi festő nevében  [#worship]

9b6n3fn2n

Megköszönném ha megadnád az elérhetőségüket.

kua93zk4w

Én sem vagyok festő de asztalosként sokat használom ezeket az anyagokat, a szórógitt fémre való ha jól tudom, MDF-hez van alapozó ami fehér színű felhúzza a szálakat és könnyen csiszolható.Utána lehet a fedőréteget felvinni.

kua93zk4w

Festék :Bekker Accroma  
Van savra keményedő MDF re ezekhez 10% edző kell alapozás-csiszolás-fedőréteg, fontos a száradási időket/ezt befolyásolhatja a hőmérséklet/ és keverési arányokat betartani.
Fára hasonló a nitró lakkhoz csak sűrűbb ehhez vannak kész pácok és + pénzért egyedi színt is kevernek.
A kültéri hasonlítanak a lazúrokra de víz bázisúak, 1.alapozó gombaölő,2. színre pácolás ha kell,3. színtelen fedő 2 soron közbe csiszolás.

kua93zk4w

Elérhetőség http://www.beckeracroma.com/de/Germany/Start/ nincs magyar nyelvű web oldaluk.
Úgy tudom kis mennyiséget csak helyben adnak egyébként 20Kg kupákba forgalmazzák az anyagokat.
Azért erre rákérdezek.
Esetleg ha kell valami Á nélkül tudok  vásárolni náluk, kérek árlistát ha kell