Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

A Korona másolatot is te készítetted ??

besirkyjh

Szia Tibor  

Ahoz Te jobban értel :)

may47wb

Általába nem szoktam irigykedni, de ezúttal kivételt teszek! [#taps]

svejk

Nagyon buta vagyok, hogy megkérdezem hogy ez hol van/volt helyileg és milyen alkalom volt?

pisti73

Na megpróbálom ismét megmutatni amit először készítettem. Tényleg nem nagy szám de én örülök, hogy ez is sikerült.
http://cnc.pisti73.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/16371627" border=0>

pisti73

vjanos

Gratula!

De akkor már a gépről is lássunk képeket.... :)

svejk

Bizony az érzés fenomenális amikor több heti, hónapi munka után életre kel a gép.  
Nézzük mit is alkottál!
Ha lesznek kritikák ne vedd szívedre.

besirkyjh

Szia  

A lényeg hogy géped nem bénázott :)

Nem nagy szám ? Probáltad már ugyan ezt kézzel és ha igen akkor 100db-ot ?
Az én elsö munkám az egy tol rajz volt és rajta Ili+Zoli ( még most is meg van , szép emlék lesz még sokáig )a többieknek is van csak Ök tagadják:)
A gépet szivesen megnézném én is .
[#eljen]

000000000

De, igen, az első értékelhető munka a legkomolyabb. Később mindig elégedetlen leszel egy kicsit. Ezért, talán egyik se okoz ekkora örömet.  

Én, először a feleségem nevét gravíroztam. Az sokkal rövidebb (Marika) mégis, közben háromszor repültem körbe a szobát.  
Örömmel emlékszem rá most is, pedig, már nagyon régen volt.  

000000000

[#eljen]
Sok sikert a további munkákhoz.
Én az elsőnél a plafonig ugrottam örömömben.

Nemes Mihály

Szia Jó kis munka ez !!!!!  

És csatlakozom az előttem szólókhoz.    
Az első pár munka rettenetesen feldobja az embert :):) és ebből kell erőt nyerni , mikor nem jön össze semmi.!!  
Mert szerintem lesz ilyen is!!! , nekem volt :) De szerintem mindenkinek ( És ezt sokan elfelejtik :) Én mindig arra gondoltam , ha akkor ment akkor most nem fog ki rajtam ez
:):):):)  
További sok sikert.

pisti73

Bocsánat a késői válaszért, a gyerkőcök este teljesen lefoglaltak már így nem volt időm tovább fényképezgetni.
Szóval a gépem alapját egy Proxxon MF70 mini marógép képezi amit egy kicsit átalakítottam. Igaz ezt nem én készítettem, de a mechanikai átalakítás is elég komoly melő volt. Ezúton köszönet "Ezüstviharnak" a léptetőmotorokért, jól beváltak nagyon. Igaz egy kicsit túl van méretezve, de úgy gondolom a későbbiek folyamán ezeket fel tudom használni most már egy az alapoktól általam épített gépeben. A vezérlését egyenlőre egy "kínai" vezérlő látja el, a táp pedig egyenlőre egy PC táp. Mostmár a dobozolás, kábelrendezés, illetve még néhány finomhangolás van hátra. Még annyi, hogy ma vettem egy Trust márkanevű játékvezérlőt, amit sikeresen sikerült összehangolnom a progival, valamint tegnap készítettem egy NYÁK próbamarást is (igaz csak egy kiszuperált gravírozó fejem volt hozzá), aminek én is kb úgy megörlültem mint ahogyan ti leírtátok.
Szóval teljesen be vagyok zsongva egy nagyobb gép miatt, de azzal addig várok amíg ebbe bele nem tanulok egy kicsit mélyebben!!!

Az alábbi linken megnézhetitek a többi képet is és köszi minden biztatást és jókívánságot!

http://cnc.pisti73.fotoalbum.hu/galleryview" TARGET=_fnew>Link

svejk

Ej, de jó kis hobby project!
(persze, ha nem számoljuk a proxon váz eredeti árát :))
Ez akkora hogy akár "zsebre rakva" elhozhatod valamelyik találkozóra.

3vv2btrhv

Még tavasszal krestek meg , hogy 1 hét alatt rajzoljam meg 3D- ben a koronát . mondtam egy árat . Nem jelentkeztek vissza , csak ezért érdekell .