Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Szerintem inkább a kis maro átmérötöl csikos .
Ha jobban megnézed akkor látszik hogy a szerszám nem csak egy oldalt forgácsol körbe körbe .Valamennyire csikosnak kell hogy legyen hiszen a maro éri az anyagot , simitani tökéletesre csak százados sor lépésekkel lehetne .Gondolom itt nemvolt lényeges a design .
Inkább az oldalán lehetne látni a merölegesség hbát .

ie3i2pm6j

A munkáimat kritizáld -----, ne a másnak írt véleményt!

(Moderálva)

000000000

ki vagy te itt?
fogalmad sincs mire gondoltam nem ismersz... életbe nem találkoztunk ---------------------...

(Moderálva)

000000000

#5763 munkákra irtam 90% ezel a lézer tipusal készül co2 "te ------"
ne zaklas privátba --------- !!

(Moderálva)

Rabb Ferenc

Orvosmeteorológiai tájékoztató
Frontmentes hétvégénk lesz. A továbbra is fülledt levegő vérnyomás-ingadozást, tompultságot, kimerültséget és ingerlékenységet okozhat, ezért pihenjünk minél többet!

ki005gz70

Szakmai fórum !!! :)))))
Olyan jót röhögtem, légyszi ne töröljétek már ! :)

000000000

Lentebb írtam hogy gravírtűvel, mechanikusan készültek, nem Co2 vel.  
Ha, a témában kicsit tájékozottabb lennél, tudnád, Co2 lézerrel, nem lehet ezt a minőséget elérni. Mondhatni, alkalmatlan e feladatra. Természetesen a kételkedés joga mindenkinek megadatik.  
Persze, én bizonyítani tudom, hogyan készítem.  
Megjegyzem, MasterGy sem Co2 vel dolgozik. Lézer és lézer között óriási különbségek vannak.
Talán, a Co2 lézeresek, akik próbálták a tükröt, azok is alátámasztják, amit itt írtam.

Ajánlom visszaolvasásra az alábbiakat.  

#5767 "Jah, kérem, én még gravírozom vassal, nem lézerrel, mint te."

#5763 "Saját építésű CNC gravírozógéppel készültek, fém gravírtűvel."  

Az, hogy a minőség olyan, lehet, benne van a több éves gyakorlatom és tapasztalatom gépépítésben és tükörgravírozásban is.  

besirkyjh

Szia Danibá  

Kár volt leszedni a lényeget ( értem is és helyeslem is ) mert ugy lett volna gömbölyü a dolog .

Kicsit furcsálom ezt a reakciot és természetesen valami fatális félreértésröl lehetett szo ( röviditések , szleng stb ) .
Fogalmamsincs rola hogy hogyan készülnek ezek a tükrök ( csak gondolni mertem hogy gravirozva vannak ) pedig én is elég járatos vagyok a gépépitésben , nem is ez a lényeg ( tul sok az adrenalin és tul rövid a reakcio ) .Elmult vége .

PSoft

Nem akarok újabb vitát gerjeszteni,de nem tudom szó nélkül hagyni...

CO-val valóban nehéz az általad hozott minőséget elérni,de....
Nem lehetetlen!!!

Azt írod a CO-ról:
"Mondhatni, alkalmatlan e feladatra."

Kár volt ennyire lehúznod a CO lézert,és a CO lézereseket.:(((

"Természetesen a kételkedés joga mindenkinek megadatik."-írod.

Éltem a jogommal.:)

000000000

000000000

Szakmai fogást trüköt ne árulj el elég ha végsö célt látjuk ami szép.....:)[#eljen]

000000000

000000000

Nincs semmi titok. Ahogy megírtam neked is. Minden ott van a MasterGy, és az én honlapomon. Ehhez már csak sok, sok gyakorlás kell. Mint ahogy máshoz is.  
Nagyon is részletezve megtalálható. Én, most is pont úgy csinálom.

ki005gz70

Lehet co2-vel is, ráadásul olyan sebességgel, ahogy a papír jön ki a nyomtatóból. Kis trükk azért van, mert ha CSAK lézerrel akarja az ember, akkor adni kell neki kakaót, ami miatt nagy képpontokat robbant ki hogy átláthatóvá tegye a tükröt, hogy olyan legyen mint az üveg, de ezáltal nagy képpont = kis felbontás.

Ám ha elvesz az ember a kakóból, akkor egyrészt nagyobb sebesség érhető el, másrészt kisebb képpontok által jön létre a kép, ami nagyobb felbontást eredményez, de ! nem lesz átlátszó a tükör. És itt jön képbe egy kis trükk ! Erre a problémára én kitaláltam egy amúgy nagyon kézenfekvő megoldást. Aki felhasználja ezt a dolgot felhasználja, aki nem, az nem !

A lényeg hogy IGENIS lehetséges, sőt ajánlott nagyteljesítményű lézerrel gravírozni a tükröt.

Ezért is lep meg Danibá mechanikus kivitelezése ! És pont ezért grat érte ! :)