Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

7vpav5d32

Szia! Szép nagyon! Szerszám? Nősülsz? [#vigyor2]

Rabb Ferenc

Tényleg nagyon szép! De azért csalódás is. Már éppen jelentkezni akartam hozzád félműszakos műhelytakarítónak...

000000000

Köszi Csiki!
A szereszámok Kemmer, Datron gravírtűk Motoros utóélezéssel.
Egyébként meg tudod csak úgy Hobby-ból élvezem a "tized Watt-okkal" gyártott, egységugrásokkal tűzdelt, méretezett CNC dolgokat egy ilyen felület kapcsán is.

s7manbs8

Megmunkálási ideje mennyi volt, lehet olyan sok, hogy így is aranyárba van ? :)

jv7pu3a5p

Szia Tibor!

Ez elég jó lett. Gratula.
Esetleg nem készült videó is a műveletről? Szívesen elmoziznék. [#hawaii]

000000000

Köszönöm LZ! A nyáron a Robsy topikban elkezdtem ennek a rendszernek a bemutatását, különös tekintettel néhány fontos hajtástechnikai dologra kihegyezve. Terveztem videókat is. A "komoly műszaki tartalmú" beérkező reakciók kapcsán azonban erről lemondtam, inkább dolgoztam a rendszerrel. Talán majd egyszer újból nekifogok a dokumentálásnak is...  
Egyébként ebben a dologban az a nehéz, hogy olyan forgácsolási eredő tecnológiád legyen, ami képes polírozáshoz alkalmas felületi érdességet produkálni. Ehhez rengeteg idő, HW-SW-CNC gépmechanika teszt kellett. Szerencsére mostmár csak a szokatlan, érdekes felületek tervezése veszi el elsősorban az időt, a gyártás már nem akkora gond.
A nyáron pár "art" elképzelésemet sikerült így megvalósítani, http://egyedi-ekszer.hupont.hu/2/gyuru-kepek-01" TARGET=_fnew>ezekről itt lehet pár képet még találni.

000000000

Szervusz Tibor!

Nagyon tetszenek a gyűrűk, ügyes! Ha viszont ebből termék lesz, a fotózást jobban kell megoldani, és ami sokkal fontosabb, ne legyen egy szál reklám se az oldalon. Ezek igen zavaróak.

szia: Balázs

000000000

Köszönöm az észrevételeidet.  
Ahogyan már írtam, ezen csillogó felületek fotózása meghaladja képességeimet, lehetőségeimet, ráadásul akármilyen jó egy fotó, a gyűrű egyik fele nem látszik. Valami jó kis extra minőségű "flash animáció" lesz majd az igazi megoldás.
De a legjobb ezeket kézbefogni, és körbeforgatni, netán viselni, a talira majd megpróbálok vinni néhányat. Én is mostanában kezdek "beléjük szeretni", mert egy-egy gyűrű mögött bármilyen furcsa is, de elég sok szakmai küzdelem, tapasztalat, munka is van (1 nap/gyűrű is rámehet), egyelőre kihívásnak, teszteknek, próbálkozásoknak tekintem ezeket, végülis már 3 éve "szöszmötölök" ezekkel a lefejtő algoritmusokkal....

000000000

Bocs, délután nem vettem észre a kérdésedet. A forgácsolási idő ~ 32 perc volt ennél.

s7manbs8

Köszönöm, az nem is volt sok idő, az eredményt látva.

Varga István

Szervusz Tibor!

Gratulálok!  
Szívesen megnéznénk élőben a megmunkálást a székesfehérvári talin! Mindenki tanulna belőle.

000000000

Szia! Köszönöm István! Még meditálok, elvigyem-e, nem igazán van még szállítható állapotban.

HJózsi

Szervusz Tibor!
Gratulálok a szép munkához! Szívesen segítek a fotózásban, akár "körbe karikába" is ...

000000000

Köszi József! Élni fogok majd a fotózási segítségeddel, majd egyszer összefutunk. Egyébként Te is elég keveset írsz mostanában.:)

HJózsi