Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm a dicséreteket!
Tényleg, most jut eszembe, fába is faragtam régebben. Újra belefogok kezdeni, azt hiszem.  
Valaki akinek van jogosultsága készítheti az új topikot :-)

43pbwjg8s

jah! :)
közben kezdek rájönni, hogy mi az a legisebb méret, amit még értékelhetően ki lehet marni 0.25-ös stepoverrel. Ez már húzós.  
Legözelebb a díszítés már nagyobb lesz az biztos.
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/marnivalo/stau2.JPG" border=0>

43pbwjg8s

...és közben féligmeddig kitakarítottam a műhelyt!
Már megérte!!! :)

s5f8tmfv3

Jó lett, nekem nagyon tetszik!
A mintás betűket Magad kreáltad?

43pbwjg8s

Köszönöm!
ááá.
Az ember azért okos, mert ami már egyszer megvan valahol azt felhasználja. :)
Az iniciálék spéci pakkból lettek kiszedve a többi alap betűkészlet a Windowsban.

000000000

Szép lett. Mivel kented, vagy fújtad?

43pbwjg8s

Szia Vbodi!
Sima alkoholos fapác (cseresznye), majd az asszony virágötő készletéből AKRILÁN nagy rugalmasságú színtelen lakk.

Azért még mindig nem az igazi, de kereesem a jó méreteket.

43pbwjg8s

nem tudom, hogy szokás-e 30 foosnál kisebb szögű gravírtűket készíteni, de egy bizonyos méret alatt néha jó lenne.
Most látom, hogy miben korlátoz a kicsi méretknél. Persze ez csak eseti probléma.

000000000

Persze, csak minnél kissebb a fok, annál könnyebben törik.20 fokkal próbáld! Pontos, stabil gép kell hozzá.
Lakk helyett próbáld viasszal kezelni, sokkal mutatósabb.

43pbwjg8s

Motoros készít-e 20-ast ugyan?
Elvileg a géppel (pontosság) nincs gond.
Ha türelmesen megadom magam az 500 m/perces sebességnek akkor tévesztés sincs.

Elvileg kaptam tőle egy spéci hosszúélú tűt is, de azt most nem is tudom, hogy milyen csúcsszögű. Gyanús, hogy szűkebb mint a 30 as félkúpszögű.
Na majd meglássuk. :)

Ezt a lakkot szívja a fa, ezért a kép készítése után még ment rá egy réteg, de lehet jobban járok, ha megpróbálom a viaszt.
Csak annak utána kell olvasnom a topicokban, hogy milyen viasz is ez, mert tuti nemegyszer leírtátok. Lehet éppen ebben a topicban.

43pbwjg8s

500 mm/perc természetesen.
Bocsánat!

000000000

Szerintem Misi a teljes kúpszöget adja meg a gravírtűinél.

43pbwjg8s

000000000

Sziasztok!
Én meg ezt csináltam az asszony szülinapjára. Az ötletet tőletek vettem azzal a különbséggel, hogy én a betűket nem kidomborítottam a raszterhatás elkerülése miatt, hanem bevéstem. A rózsát, vagy más virágot giccsesnek találtam. Megnéztem, és pontosan lemásoltam egy valódi emlékkönyv formáját, azaz nem "temetői" modellt csináltam. Másrészt, ha már csinálok valamit szeretem, ha annak gyakorlati haszna is van. Asszonykám nagyfőnök és remélem, hogy a cucc az íróasztalára kerül majd. Magát a munkát háromféle exóta fából csináltam. Az alaplap sapelli mahagóni, a könyv khaya mahagóni, míg a 3 mm vastag(!) könyvborító paliszanderfa. Azaz az ajándék elkészítéséhez 5 féle felületet kellett kimarnom. Az egyes "alkatrészeket" cyanakrilát ragasztóval ragasztottam össze. A szöveg valójában jól olvasható, de mivel az anyag most még viszban "fürdik" nehezen olvasható. A holnap reggel átadás előtt fogom az ajándékot felpolírozni és ahhoz valódi virágot (nem rózsát, mert abból nekünk tengernyi van ) mellékelni.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Merkel_Geza/EML_KK_NYV3.jpg" border=0>

svejk

csak azt nem értem hogy itt ez a fasza tárunk, akkor miért kínlódtok mással???