Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

gaben

Folyamatban van, csak lassan megy a folyamat. [#vigyor]

Talán jövő karácsonyra be is tudom fejezni, mert még rengeteg megoldandó feladat van hátra a tervezésben.
És akkor a ráfordítandó összegekről még nem is beszéltem. [#circling]

Addig csodálom a Tiédet. [#worship]

Illetve hát nézegetem a régebbi bejegyzéseket a gépek születéséről, mert abban az időben még volt mit nézni. [#awink]

Bozso777

Bozso777

Bozso777

b4nm7gjvr

A cicus egyik lábáról lemaradt a csík, vagy még nem ittam eleget? :D

PSoft

Ezen meg...
Ottmaradt a csík!:(
Ki érti ezt?[#nemtudom]
De, lehet, hogy neked van igazad![#nemtudom]
'igyááá még,  Franczy! [#nevetes1]

etc77f5nr

Írsz paramétereket ? :) DPI, Program, kép előmunkálatok, stb :)

PSoft

Persze!

De csak általánosságban.:)

A majom sem mostanában készült kép , mint ahogy a többi mutatott sem.
Adott kép(képek), konkrét paramétereire, már nem emlékszem pontosan.:(

Általában a netről levadászott, jó minőségű, nagy felbontású, semleges képek ezek.
Persze, egy "hozott" képre is igaznak kell lenni, hogy jó minőségű, részletgazdag, nagy felbontású legyen.
(telefonos képek, szinte mindig esélytelenek, akárhány megapixelt is tud a teló)

Photoshop-ban, kis kozmetikázás,(élesség/kontraszt/világosság/színmélység stb.) ha szükséges, itt már be lehet állítani a valós képméreteket,és a hozzá tartozó felbontást is.
A felbontás (DPI) beállításához kis táblázatos segítség.
250 DPI értékkel, már jó eredményeket lehet elérni, az ad 0,102mm soremelést.

Én, a G-ray nevű kis programot használom a lézerhez kódgenerálásra.
Szinte mindig 0,102 soremeléssel,(250DPI) 500mm/perc fekete,és 5500mm/perc fehér sebesség adattal készül a G-kód.

Utána Mach-3 és indulhat a munka.
A lézer alap, illetve max. teljesítményét manuálisan állítom , az épp aktuális munkadarabhoz/fához.
A munkaidő, egy ekkora(kb. 180x130mm-es)képnél, a sötét/világos részek arányától is függően, úgy 40-70 perc szokott lenni.

PSoft

Jahhh!

A DPI táblázat stílszerűen, egy rétegelt lemezre gravírozva...ki is van függesztve a gép mellé!:)

etc77f5nr

Én épp egy telós képpel szenvedek... 72DPI-s pixelsűrűség és 800x600as felbontás. És ebből várnak tűéles képet.. Próbáltam G-Ray-el meg DOTG-vel is. Graynal az arcok csúnyák, DOTG-nél a háttér :D A végén a kettőt kell kombinálnom, hogy jó eredményt kapjak.

yngzzfg0z

yngzzfg0z

Az elkészült betlehemi bábuk.

bznc93pf5

PSoft

Huhh!

Gyönyörűek!
Igényes, szép munka, csak gratulálni lehet hozzá![#eljen]
[#worship]

000000000