Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Ezt készítettem a CNC gépemmel:  
http://www.imgserv.com/images/2016/08/24/8ErB32A.jpg" border=0>
Most még csak hímez, de meg fogom tanítani horgolni is.

ajpwg6jrn

Miért utóirat? Valamiről lemaradtam?

Rabb Ferenc

Az igényes feliratok, útbaigazító táblák stb valóban szükségesek - egyben egy szintet is jelentenek.  

De azt már egy kicsi izzadság szagúnak érzem, hogy egy ideje mindent a valamilyen módon fogyatékosokhoz kell mérni. Ilyen a Braille írás erőltetése is.

Az egyik legfeleslegesebb alkalmazását a múlt héten láttam a romániai Besztercén. Az evangélikus templom közel negyven méter magas tornyának kilátó teraszára csak lifttel mehetnek fel a látogatók. A lift gombjain ott a pontsorozat. De minek???  

http://www.kepfeltoltes.hu/160824/1_Torony_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>  http://www.kepfeltoltes.hu/160824/2_Lift_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>  http://www.kepfeltoltes.hu/160824/3_Gombok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

robroy007

ne aggódj lesz majd a fagyasztott mirelit dobozokon is braille mint a gyógyszereken

abban igazad van, hogy sok szempontból érdekes elgondolást tükröz ez az egész esélyegyenlőségi mozgalom

mert ugye honnan tudja szegény, hogy hol kell keresnie a neki szóló írást

de a legdurvább amikor a villanykapcsolót is feljelölik

xg2w6ib9x

Szerintem elfér az ott.  
Inkább örülj neki, hogy neked (egyelőre) felesleges ez a kiegészítés !

Rabb Ferenc

A kilátóterasz liftjén mindenkinek felesleges. Aki lát annak ezért, aki nem annak meg azért. Bár kétségtelen elfér rajta...

sasi

Talán a lift gyártója csak ilyen gombokkal gyártja a liftjeit...

000000000

Összefoglalnám. Hogy jöhet össze a kilátó a vak emberel?  
A vak ember se ki nem lát. Se be nem lát.  
Ezen egyszerű oknál fogva nem valószínű, hogy felfog, vagy fel akar menni kilátás céljából.  
Ezért itt ez a felírat kb. annyit ér mint a fél emeletig járó lift.  

Egyébként dicséretes az unió azon kezdeményezése, hogy meg kell oldani fogyatékkal élők tájékoztatását, közlekedését.  Ennek végrehajtását az unió finanszírozza.  

MoparMan

mert minek gyártsanak külön Braille-es meg nem Braille-es gombokat ugye...

000000000

Utolsó utáni első bejegyzés:

Valóban nem akartam már, de akkora ökörségeket írtok, mintha Németország (NDK) lennétek! "Szabad országban szabad emberek azt gondolnak, amit szabad"
-értelmi alapgondolkodással vitatkoztok olyan dolgokon, aminek értelme nincs, pontosabban nem értelme van!
-a vakírásra nincs semmiféle rendelet szabály. Valamelyik országban kiadtak egy munkaanyagot, ajánlást egy cég... azt szajkózza az egész ország mintha kötelező lenne... önjelölt magyarországi pénzosztók értelem nélkül kritériumokat szabnak, mert megtehetik, az a dolguk, ahhoz értenek. (na jó, van rehabilitációs szakmérnök. ők terveznek. persze hogy tisztelem őket.
-tiszamenti nagyvárosban kazánt akartak felújítani megpályáztak megkaptak pénzt a magukéhoz, de kerekesszékes liftet, vakírást kellett felszerelni, képzőművészeti gimnázium, egy vak sosevotnemislesz ott, egyszer volt 8-10 éve egy rokkantszékes, a gyerekek örömmel hordták az emeletre  
-egy vaknak mindig van kísérője, ha ismeretlen helyen van!
-debrecenben az összes új villamos jelzőgombjánál hibás a felirat, mégha megtalálná is a  vak. (a spanyolnak nem kell tudni magyar-vakírásul :) Ott van, teljesítve. Pipa!

DEe nem találja meg: (ezt készítetten a CNC gépemmel :)
http://imgserv.com/images/2016/08/25/RwoT7f.jpg" border=0>

-vasútállomásoknál sínek között telepítettünk vagy 20 helyen táblákat, Vakírás. Síkírás nélkül. A szöveg: Ha biztonságosan át akarsz menni a síneken, hívd fel ezt a számot. Persze hogy felhívtam: "Itt állok... " (akkor éppen vak voltam!) Hogy menjek át a síneken? -nem érti... azt se, hogy mit kérdezek! Négy sín között! a vak honnan tudhatná,  (a látó is) hogy ha nem üti el a vonat, két sínen túl felhívhat egy számot, amin nem tud senki semmit.
-nekem nem feladatom gondolkodni, a feladat a megrendelés hibátlan, korrekt teljesítése. Ezt kérték :)

-mondom, ne értelem mentén gondolkodjatok, vagyis ez is "értelem" csak irracionális, annyi a valós, hogy különben nem kapja meg az odaígért eurót...
-EGY helyet láttam, ahol van értelme: Kalifornia, MOTEL, két szint, 60 szoba szintenként, a folyosón mindig vannak jéggépek. A vak egyedül éjszaka kimegy a wiskijéhez jégért, utána visszatalál. (nem ismeri a síkírás betűit aki vakon született!)
Persze, szoktam készíteni öntapi Braille (matricákat), SÓ, BORS, de ennek inkább ajándék/kedveskedés a poénja... Persze, a gyógyszeren mindenképpen, a mireliten is lehet értelme, mert annak se alakja se szaga... :)

-pl. katasztrófa védelem. csak magyarországon van. máshol katasztrófaelhárítás. Itt védeni kell. Nehogy elmúljon. Mert ha elmúlik, feleslegesek lesznek. Az únió vízfeje is ilyen!!!

-persze, van értelme néhány dolognak, pl wc, vészjelző csengőgomb, a padlótól 30 cm-re... pl hányás közben

-Az unió nem gazdasági szervezet, nem termel, nem ad pénzt, a szintén megnem választott emberek visszaosztanak valamennyit, hogy örüljünk mint majom a farkának, hogy "kaptunk"! Nem. Visszakaptunk egy részét, a többi kell nekik, 3 milliós havibér, emberek ezreit utaztatják pl brüsszel és berlin között naponta, és itt is ott is van lakásuk...

-de a fotoval, a levelemmel nem ezt akartam, hanem a búcsúzkodásom része volt. vagyis: jó volt veletek, köszönök mindent, aki értette néhány gondolatomat, talán megtart az emlékezetében. Sziasztok. Mostantól valóban nincs "matricás".
Na, megyek matricázni :)

ywathzay

Talán azért van rajta, mert pl egy vak embert nem zavarja hogy Ő nem lát, mert megszokta, és amiért az sem zavarja, ha úgy köszönnek el tőle hogy viszontlátásra. Ha olyan kedve van felmegy a liften, és érzi ahogy a szél az arcát fújja odafenn. Ha pedig valaki elmondja közben mi az amit látnia kellene, elképzeli és megalkotja magában a képet. Köztünk élnek, ennyi nekik is jár. (persze ez a Matricás által bemutatott vasutas példa ez ultrabrutál, de a máv-nak talán elnézhetjük, ott ez az átlag értelmi színvonal)

guliver83

Szórakoztam egy kicsit.

380x214mm a mérete

vjanos

Wow. Komoly!

Mivel generáltad a kódot?

LittleSV

Csak nekem kell új lapon megnyitni a képet?

Milyen anyagba, szerszámmal (méretek) készült?

guliver83

Gravírtüvel csináltam ami olyan 40 fokos lehetett, de pontosan nem tudom megmondani mert csak úgy csináltam egyet és martam vele.
A mérete a képenk 380x214mm farostlemez ami fehér színű volt és azt az oldalát martam ami festett.
1000 es előtolással mert keveset forog a maróm.

Nálam nem kell új lapot nyitni.
Halftoner programmal csináltam a G kódot