Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Rezet lehet egyből krómoztatni, nikkeleztetni. Vasakat galván rezezés után.
Alumíniumot cianidos rezezés után lehet krómozni, vagy nikkelezni is.
Elektromosan nem vezető anyagokat grafitos bevonás után lehet több közbenső rétegre krómozni.
Veszélyei miatt nem otthoni technológia. Profi galvanizáló műhely képes rá.

Műanyagokat és elektromosan kevéssé vezető anyagokat szoktak még krómfesteni is, ami nem galván eljárás. Csak krómhatású, de nem az.
Ezzel fémek is viszonylag egyszerűen bevonhatók.

000000000

Szia, létezik még fémszórás, ívvel megolvasztott fémet porlasztanak felületre, fémre, vagy nem fémre (fa, papír, műanyag)... ez a felület is krómozható, köszörülhető...

Szalai György

bznc93pf5

kár hogy a képből alig látszik valami, épp csak majdnem a fele

bznc93pf5

ez már nem rossz,
gratula
[#eljen]

zozo

A nézhetetlen képek esetén: jobb klikk, "kép megjelenítése" -erre meg bal klikk[#wink]

Gyárfás Attila

Sziasztok
Lenne itt olyan mester, aki 3D-ben meg tudna nekem csinálni egy alkatrész tervet? Nem is alkatrész, hanem inkább egy doboz jellegű burkolatról van szó. Végleges mérete még nincs,Csak azért kellene, hogy lássuk hogy fog kinézni. (H:350mm,M:50mm,SZ:80mm) Aluminium és carbon anyagokból lesz. Itt egy gyors rajzocska róla.
https://www.dropbox.com/s/0a6spwws91esot6/IMG-1416948637235-V.jpg?dl=0" TARGET=_fnew>Rajz

s7manbs8

Szóljál Kerinek, ő nagyon szeret rajzolgatni. :)

Gyárfás Attila

keri

Az én f...ommal ne verd a csalánt ha kérhetlek [#vigyor2]

keri

Ha csak a kinézet kell, akkor küldj egy skiccet a méretekről, hamar megvan.

se6a9e636

Én megrajzolom neked,ha gondolod

s7manbs8

Pont tegnap nézegettem, hogy most a ProE vagy Solidworks, vagy melyikkel is lenne érdemes alaposabban foglalkozni rajzolnom. :)

keri

Gyárfás Attila

Köszi, "Ignaca" nagyon profi, mér félig kész. :)