Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

ie3i2pm6j

Csinálj magadnak meg a motorosnak egyet és röhögjetek rajta.

Motoros

Ha ez sértő volt akkor bocsáss meg, tényleg nem annak szántam. Sokszor leír az ember olyat aminek az összes vetületét nem gondolja át.

svejk

Ne hülyéskedj már!
Elektron poénja tényleg nagyon jó volt és egyáltalán nem a munkádat degradálta.

Nekem is van vadász ismerősöm, és ha tényleg valaki összeütne egy ilyen kis poénos relifet még fizetnék is érte és "kifargnám" a vadásznak, aki történetesen ráadásul a főnököm.

robokacsa

teljesen korrekt, szép munka.
ne tessék megsértődni, poén volt, nem volt durva se, és abszolút nem a munkádra utalt.
ne hogy ilyenen törjön ki megint itt a balhé.
kifogástalan a munkád.
[#integet2]

Motoros

Így igaz, profi munka. Belőlem is lehet csak a tudat alatti írígység szólt ki.
Valamikor én is próbálkoztam 3D marásokkal de sajna csakhttp://cnctar.hobbycnc.hu/Misimuvek/hobbytesztm.jpg" TARGET=_fnew>EDDIG jutottam. :(((

ra8nsmk6w

Misi! én is eddig jutottam. Volt még egy azték naptáram is, de azt is nagy külső segítséggel. Aztán az érdeklődésem teljes hiánya miatt végleg abbamaradt.

Motoros

Hát igen. Szerintem ezek nem is elsősorban műszaki jellegű kihívások (azzal még talán elboldogultam volna) hanem ezek már inkább művészi vénát igénylő alkotások. Na ez az ami nekem sajna nem megy.

Miki2

Meg nekem se...
Pedig szeretném, de nekem ez nem adatott meg.
Ilyen szép munkával én is szivesen meglepném a vadász barátomat.

Sz.József

Egy kicsit előrébb hozom a topikot...

Méret, 22x66x2,5 egy pici méhviasszal "kenceficézve". Sajnos nem ismerem a hivatalos méhviaszos technológiát...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/rlf/rlf01%20001%20kk.jpg" border=0>

Méret, 35x35x2,5, kezeletlen...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/rlf/rlf01%20004%20kk.jpg" border=0>

PSoft

[#eljen]

A "hivatalos méhviaszos technológiát..." én sem ismerem,de elmondom,én hogy 'szoktam'.:)
A hidegen tartott(hűtőből kivett)méhviasz tömbből
Finom 'konyhai reszelőn'(lenyúltam az asszonytól,azóta is keresi):))reszelek le egy keveset,majd egy fogkefével erősen bedörzsölöm a fa felületébe.
Utána,egy puhaszőrű ecsettel 'fényesítem'.  

Biztos,hogy nem ez a tuti recept,de nálam bevált.

nv5firipz

Én úgy tanultam, hogy terpentinben kell feloldani a viaszt. Híg oldattal több rétegben felvinni és a rétegek közt száradási időt hagyni. A terpentin elég büdös és átható szaga van szóval a szellőztetés fontos. Az utolsó réteg után jöhet a fényesítés egy puhaszőrű kefével.  

Sz.József

Kössz a tippet, majd kipróbálom.
A legtöbb helyen úgy szól a recept, hogy terpentinben fel kell oldani.(nem színpatikus a szaga miatt...)  
Ezzel beken, majd száradás után kefélés.
Utóbbi műveletet többször is meg lehet ismételni... :)

Ez a reszelékes megoldás ilyen kis méretnél lehet nem szerencsés az apró pici részletek miatt.
Persze csak hangosan gondolkodom, majd kipróbálom...

nv5firipz

Közben meg már Rabb Ferenc is linkelte :)

Sz.József

Rabb Ferenc, Noo köszönöm a tippeket, linkeket.
A szaga ellenére kifogom próbálni a recepteket...
Más:
Esetleg nem létezik olyan spray (mondjuk bútor ápoló vagy hasonló),
ami leegyszerűsítené a felület kezelését / színezését?