Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

RogerCo

Még nem, azoknál akik (mint pl én is) az E1P1 E0P1 párost használják, a lézer kapcsolgatására  így első ránézésre nem jó:([#rinya][#rinya]

PSoft

Próbáld ki http://www.cooperman.talktalk.net/files/18.htm" TARGET=_fnew>EZT a megoldást a lézer ki/be kapcsolására.
Ő,a "Z" dir "irányjelével" kapcsolgatja a lézert.
Egy 90°-os lépésű kis léptecs,és egy 'optikai subler' segítségével.
Elhagyva a léptecset és az optikai rést,a léptecs helyére pedig egy SSR-t téve is jól működik a kis kéttranzisztoros kapcsolás.

http://www.cooperman.talktalk.net/files/18_files/image4011.jpg" border=0>

RogerCo

Jó, tudoom :)
De ha egyszer ezt is, meg a Z-t is használom a gépen. [#falbav]
Vagy Lézerezek, vagy főorsóval dolgozok...#nemtudom]
Az Aspire PostProcessor-át már egész jóra kigyúrtam.
És ha kész lesz a mikrovezérlős panelom, akkor Csewe progiját is elkezdem használni teljesítmény szabályzással mondjuk a C tengelyre. (0-255)

PSoft

Nyilván,egyszerre nem akarod használni mindkettőt!....:)

RogerCo

Nyilván nem, de megbontani sem a vezérlőt ;)
És ugyanúgy szerszámot mérek a lézernél is, mint a főorsónál:) (amit szintén a Z tengely visz)

RogerCo

Jóó, tudom lehetne C tengely is, aminek a dir jele kapcsolgat... :)
Ha befürdök majd úgy lesz. [#zavart2]

PSoft

ANTAL GÁBOR

Tegnap a telefon után én csináltam egy demót ( sárgán kiemelve angolul  ott van hogy bejöhet a hibaüzenet de azt ne vegyük figyelembe meg az is hogy milyen formában és hová menti a g kódot ) Persze a gyorsolvasás időnként hátrányos . Neked működik a reload image ?

robokacsa

hasonló ágyat még vennék is......messze vagy Pápától?

VViktor

Szia. Nekem csak 1Wattos lézerem van csak,de én az M7-M9-es párost használom,mivel nem használok hűtőfolyadékot.

ebalint

Sajnos csak x -eket látok...egymás alatt hármat.

RogerCo

Szia. Igen, lehet azokkal is, csak az "lassabb" reagálású makró. De nem is ezen van a hangsúly, hanem hogy hagyan applikálod bele a kódba a Be és a Ki kapcsolási parancsot. lehet ez most bármi is, ami nem Tengely :)

VViktor

Az igazság az,hogy én egy Galaad nevű progit használok lézerezéshez.
Abban könnyen ment a prosztproci átírás.

VViktor

Amúgy milyen programot használsz? Mivel generálod a kódot?

xfg6v697j

Ott a forráskódja is a kis programnak,átírod a Gkód generátorában az utasítást,és újra forditod.