Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Hoppá én voltam a bamba, nem XL volt beállítva, hanem T5, akkor azért nem jó, majd csinálok másikat. ...

w0hgtwf3w

Milyen programmal csináltad.
Ha jól vettem ki akkor állítható a fogasszíj típusa.

s7manbs8

Ezzel:

http://www.thingiverse.com/thing:16627" TARGET=_fnew>Itt a program OpenScad kell hozzá az jeleníti meg, meg ki tudod vetíteni belőle az alakot ami kell

s7manbs8

Hogy teljes legyen  a kép, még az scad fileban ha vetíteni akarod, ezt kell beírni, ott meglátod ami nincs benne eredetileg.

és F6 gombra generálódik a sík vetülete metszete vagy ha neked másféle kell valamilyen magasságban elvágni.

//   ************************************************************************
//   *** uncomment the following line if pulley is wider than puller base ***
//   ************************************************************************

//   translate ([0,0, pulley_b_ht + pulley_t_ht + retainer_ht ]) rotate ([0,180,0])

projection( cut=true )   // cut=true
translate( v=[0,0,-14] )  

A projection é translate sort kell betenni, az csinálja meg az eltolást, hogy a profilja meglegyen, majd azt export dxf-be pl.

Sz.József

Ezt egy műkedvelőnek részleteznéd...?
Pl. hogyan kell importálni STL-t?
Köszi

KoLa

Na én is idáig jutottam vele!

s7manbs8

Mármint hova importálni, az OpenScad exportálni tud úgy láttam.

s7manbs8

Meg azon belül ott van valami parancs amivel szintén scad fileokat be lehet tölteni többől össszerakva egy még nagyobb összetett dolgot, azt nem tudom, hogy stl. is bevesz e vajon, de leeht azt is betölti sima valami import("filenév");paranccsal vagy valami ilyesmi.

Sz.József

http://en.wikibooks.org/wiki/OpenSCAD_User_Manual/STL_Import_and_Export" TARGET=_fnew>mintha lenne ilyen...(?)
De úgy is kérdezhetném,: hogyan nyitja meg az STL-t?

s7manbs8

s7manbs8

Sz.József

Egy húron pendülünk?? [#nevetes1]

s7manbs8

Azt a sort beírod az editorba egy olyan stl fileoddal, ami megvan és azonos mappában van az scad parancsfilleal, vagy ha nem, akkor a pontos útvonalat megadva neki és azt betölti megjeleníti elvileg.

Van is ott alapból példa stl file benne lehet,  
vagy ezek a thingiverses 3D nyomtatós példák egy csomó.

s7manbs8

Ha gitár is van akkor még jobban. :)