Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

000000000

http://www.gumetall.hu/termekek/harmonikak?lang=HU" TARGET=_fnew>Ez érdekes lehet! Harmonikát gyártanak, kérdés mennyiért és miből...

svejk

Hi-hi..ott vannak a termékpalettán a Varsányinak a kedvenc parabolikus ütkőzői is.

Karácsony Sándor

Labortáp PC -tápbólnagyon egyszerűen .Én kipróbálom...Na kipróbáltam  a tl 494 kimeneti része nem olyan volt mint a rajzon nem piszkáltam .50 w-os halagén izzóval 12v kb.20 percig jónak nézett ki ,aztán a 230v-os gaetz megfolyt és zárlatos lett.Előtte a 0,8-14v szabályozhatóság volt.Több időt nem pazarlok rá.Ennyi volt.

svejk

:(((
Biztos csak műhiba, vagy véletlen egybeesés..
4A az semmi lenne neki..

Karácsony Sándor

Csúnya , gerjedős hangja volt a ferrit-trafónak ami változott amikor  a  fesz.szab.potihoz közlítettem a kezem .A kapcsolás elve  biztos hogy jó.

svejk

Ajaj..:)
Az biztos hogy két egyforma táp alig van, és valahogy rá kell érezni az ízére az átalakításnak. Úgy is mondhatnám hogy szerintem ilyet leírás után nem lehet csinálni, főleg így hogy nem egy az egyben ugyan az mint a mintaleírás.

s7manbs8

Sokféle táp van, és nem mindegy, hogy mit cserél ki az ember az biztos. Vagy ha valami kimarad, az pont elég, hogy ne üzemeljen normálisan, végülis a határértékekre kell nagyon vigyázni, ha abba belefér minden alkatrész, ami részt vesz a játékban, nem szabad hogy gond legyen, de hát egy tápból is elég a rajzát megcsinálni, ha nem pont olyan.

Szedlay Pál

Egy jó kis óra licitálásokhoz.
Magyar nyelven is.
http://thor.hu/?download_view81_21800_ClocX_v1.5_b1_(magyar)

Szalai György

A MECHANIKAI ÖTLETEK-ben a szíj körül megy az agyalás.
Piszkálta a csőrömet a fogasszíj körüli tudatlanságom. Utána túrtam a kérdéskörnek.
És mit találtam?
http://www.kge.bme.hu/hun/Jh2_fogasszij.pdf" TARGET=_fnew>Érthető, hiánypótló, használható! Innentől nincs „hasamraütök” és „gondolom”.
Hátha másnak is jól jön.

svejk

Ügyes vagy, és gyors:)
Első ránázésre egész jó, rakd be a számolások és képletekbe.
Mondjuk optimalizálást első, gyors olvasatban nem találtam csak azt hogy az tervezett szíjtárcsaátmérővel nem lépi túl a megengedett felső max határadatokat.
Holott szerintem a szíjtárcsaátmérő estünkben fontos lehet, pl. a hatásfok tekintetében is, valamint a pontosségéban is.

Az is kár hogy csak ez a két tipusú szíjra korlátozódik a doksi tartalma.

Esetleg gyakorlásképp kiszámíthatnád valakiét :)

Devecz Miklós

Ne legyünk telhetetlenek. Én még ennyit sem találtam. [#taps][#taps][#taps]javascript:put('taps')

Szalai György

Még magam is csak az első elolvasáson vagyok túl. A megértésen még borzasztóan innen.
De annak nagyon megörültem, hogy ez egy olyan kerek egész doksi, ami elmagyarázza, végig vezet rajta, és megadja a számoláshoz szükséges segéd táblázatokat is. Mert hasonló táblázatokat én sehol nem találok. Fogasszíjakra sokat kerestem már terhelhetőségi adatokat, a hazai viszonteladók és a külföldi gyártók honlapjain, de sehol sem találtam. Csak itt, csak most, csak ezt.

Még k értékeket sem vagyok képes találni műanyagokra, pedig nagyon sokat kerestem már. Elkeserítő.  

Szeretném most összehozni a Szervo homokozó 3-ban végigvezetett számításod számolótáblásítását. Már addig működik, hogy „A motor nyomatékából kivonjuk a forgácsolási nyomatékszükségletet.” Nagyon el vagyok vele.

s7manbs8

Találtam egy jó weblapot orsókról. Igaz angol nyelvű, de akinek ez nem gond, egy nagyon szépen összeszedett anyagot találhat itt és termékeket is természetesen.

http://www.roton.com/" TARGET=_fnew>Roton

7vpav5d32

Szalai György

Csak a kezét figyeltem, hátha csal. Félelmetes! Hány ujjal születhetett szegény, hogy mindég van neki tíz?