Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

000000000

Üdv a csapatnak!
Valamiért nem tudok regisztrálni a "dínós" oldalon.Beirom a nevet és az emil cimet, de valamiért nem sikerül.Kérem hogy aki tud émetűl az segitsen, hogy milyen varázsigét kell elmormolni, hogy sikerüljön.
Köszönöm  Karsa István

000000000

000000000

T István!
A " dínós" oldalon hol találom az ábrákat.
Az elöbb rossz nem erre a helyre írtam.  
üdv

000000000

[#heureka]Lehet, hogy érdemes lenne nekünk is létrehozni egy Free G-kód menüt, ahova mindenki beküldhetne érdekes vagy hasznos G-kódokat!
Ha van ilyen G-kódotok, szívesen várnám!

000000000

Király![#buck]

Motoros

Nekem a hobbycnc.hu megfelel, sőt G kód híján jó lesz a dxf, plt is, kinek mije van. Én küldöm az I/O feltét G kódját[#taps]

3vv2btrhv

T Karsa István
Nekem sem sikerült a belépés
Tibor
Ui a G-kod tár ötlete nagyon jó !!!!!

s5f8tmfv3

Az emlegetett linken tényleg jó kis gyűjtemény van, íme néhány kész darab:
http://img.tar.hu/hobbycnc/size2/17325028.jpg" border=0>

000000000

Ezt már Te csináltad?

s5f8tmfv3

Igen.[#papakacsint]

000000000

Gratulálok!
Mivel vágod (milyen szerszámot használsz)?

s5f8tmfv3

Köszönöm!
A szerszám: M3-as menetfúró szára kb. 6-7mm hosszban 1-1,5mm-re karcsúsítva, majd némi élkiképzés szabadkézből. Harmadikra már elég jól sikerült. Nem túl tudományos, de olyan kicsi hogy itt már nem lehet hátszöget meg hasonlókat pontosan elkészíteni, de nem is kell, ez csak furnérhoz jó.
Üdv!

000000000

Teljesen jó! Kösz az infót és a képet!

dg8n4i8x

Szép munka Amatőr! Én is köszörülgettem már 1-es csigafúróból szerszámot(lehetőleg jobb minőségűből). A tapasztalatom nekem is az, hogy szinte mindegy csak legyen egy kis éle és már viszi is a vékonyabb furnért! Bár én azt mondom, hogy ha már ilyen technika van a kezünkben használjuk ki! Gyorsan összedobtam egy kis illusztrácíót a köszörülésről, remélem érthető lesz! Szóval én egyszerűen lefogatom a fúrót vízszintesen és egy vágókorongal köszörülgetem kézi módban léptetve a gépet. Tuti párhuzamosan úgy tudod lefogatni a fúrószárat, hogy egy darab rögzített anyagra síkot marsz, majd a köszörülendő fúró átmérőjénél vékonyabb hornyot marsz bele. Akár V alakú is lehet, majd a horonyba fektetve a fúrót leszorítod. Persze a megmunkálandó rész szabadon kilóg! http://img.tar.hu/hobbycnc/size2/17330865.jpg" border=0>

Jó munkát!
Balu

dg8n4i8x

Erre a linkre kattintva teljes méretben meg tudjátok nézni a képet: http://img.tar.hu/hobbycnc/img/17330865.jpg#3  
Úgy a szöveg is olvasható!