Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

svejk

Elvileg a fogasléces órákat is rúgó feszíti elő de nem jók.
Egyszer nagyot szívtam...
Szóltak, hogy állítsunk backlahs-t egy esztergán.
No mondom kiviszem az ezredes, új, nemrég vásárolt Mitutoyo-t.
minden fasza, átírtam a korrekciót.
Kissé gyanús volt, hogy túl nagy értéket kellett beírni, de mondom nem hiába nyafogtak a komák.
Persze hogy rosszabb lett mint volt...
Nem baj, megnéztem egy Mahr-os valamivel, ugyan az, a gép továbbra sem jó.
Volt ám szemöldökráncolás!
Megnézem másik esztergát mennyi van beírva az óra szerint ott is át kellett volna írni.
No ekkor kezdett gyanús lenni.

Végignéztem az összes órát, meg még a saját féltve őrzötteket is, mind vacak ilyen szempontból. :(

Azóta csak a jó öreg százados szögtapintóssal nézek ilyet, az a legérzékenyebb, minden rezdülésre mozdul és ebben az esetben az abszolute pontossága nem játszik.

PSoft

Basszus!

Nagy volt ám a kísértés, mikor az én Mikrokátorom az enyém lett!:)
Egyetlen dolog tartott vissza, jobbra, az a kis piros pötty. :(
Nem vitt rá a lelkiismeret, hogy belebökjem a csavarhúzót.
Pedig, piszkosul kíváncsi lettem volna a "lelkivilágára".:)

Csuhás

Ha már itt csevegünk a mikrókról, akkor megkérdem az egyik dolgot amit nem értek: Miért ilyen aránytalannak tűnő mértékben vastag a mikrokátor szára? Mi indokolja a 30-as csövet? Ok van benne egy rugó, de az kisebb helyen is elférne.

Motoros

Még a golyóválogatáshoz: Valamikor még a Tibor Gyurinál megpillantottam egy digitális mikrót fadobozos nevenincsen tipus. Kérdem eladó e? Mondja eladó minden--nyolcezer + áfa. Gyorsan megvettem.
Na ez nagyon bejött nekem a hagyományossal szemben. Talán ha egy mikrót téved, de az is inkább csak a beállási hiba.
Elem sokáig bírja, nem felejt bárhol van, és nem kell nézegetni a köröket, hol tart.
A golyóválogatáshoz ez ugyanolyan gyors mint a passzaméter.

Motoros

jó szétoffoltuk ezt a topikot, és már Kristály Árpi sem sincsen itt a dörgedelmeivel.

sasi

A mikrokátor kimondottan laboratóriumi mérőműszer, a pontosság érdekében robusztus a felépítése. Masszív, erre a célra készített állványba rögzítve etalonhoz vagy mérőhasábhoz beállítva egyedi és sorozat mérésre egyaránt használják.

Az állványba masszívan kell rögzíteni anélkül, hogy megszorulna, ezt csak ilyen vastag szárral lehet megvalósítani.

Ezredes, hagyományos mérőóránál tapasztalható, hogy ha erősebben megszorítjuk a befogásnál, ,,lustul" a mutató mozgása, azaz szorul. Mikrokátornál ez nem fordulhat elő.

fpd0kbd4

Hátha valaki hasznát veszi.

forgácsolási okosság

0i8bkxjf4

HOPPÁÁÁ

Na ez itt aranybánya

itt mindenki megtalálja a magáét: lézeres, marós, esztergálós, kézi faragós, 3D nyomtatós

nonopapa

nonopapa

Sziasztok
Egypár jónak tűnő CNC ötlet

Motoros

Jó régen már volt. ÓRÁK

Motoros

Van mit nézegetni!
Imádom ezeket, főleg a régi fekete-fehér képek csodálatosak, mint egy letünt kor emlékei.

designr

Hogyha két életem volna...
szerszámélező

Kristály Árpád

Halihó mindenkinek!

Sok minden amit a nap...-ról hőjéről tudni lehet

Nap.-fűtés lehetőségei
 [#worship][#worship][#worship][#integet2]

Csuhás

Egy érdekes eszterga állóbáb kenési ötlet itt az oldal közepe felé.