Marószerszámok és karbantartásuk

Indította gaben, 2024 április 09, 15:59

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Ha ez még hőkezelve lesz, előbb azt kell elvégezni, utána kell köszörülni. Ennek ilyen csíkosnak kell lennie, vagy ez csak a szerszámozottság hiánya miatt ilyen?

zwnavt8rw

Gondoltam előbb nagyjából beköszörülöm, és edzés után már csak elég a finom simítás...

A gép amivel készítve lett erre volt képes, de ennek is örülök,mert le van nagyolva!

3wc337ax5

Ez csigafúróra való süllyesztő? Helyi asztalosoknak szoktunk hasonlót utánélezni. Pár darab 2 vagy háromélű megoldható baráti alapon, de szériára nincs kapacitás. Edzés után érdemes köszörülni.

zwnavt8rw

igen csigafúróra való és 3 db van különböző belső átmérővel

fvmbs7r7e

Szia! hol lehet ilyen gravírtűt kapni?

wvs6cpz09

Fúró élező kézi készülék. Ez a változat talán még nem volt terítéken...

ka0w57tns

sziasztok !

fémipari fűrésztárcsát szeretnék éleztetni
NEM wídia , sima Hss
sűrűfogú  átmérő 315mm

ha valaki tud élezni vagy ismer élezőt ,
legyen szíves segítsen :)

köszönöm

zwnavt8rw

A videóban látható, gondolom gyémántos tárcsát hol lehet kapni?

zwnavt8rw

bcj5gbmk4

kua93zk4w

Sziasztok!

Valaki tud vállalni 6mm spirálmaró élezést?
Élezéssel foglalkozó cégnél éleztettem de valamit elrontottak.
Élesnek tűnik de nem jó szögben élezhették mert műanyagot martam volna vele de csak elkente forgácsolás helyett.

4im2adcie

Szia!
A melegen hengerelt vaslemezen lévő fekete oxid tényleg meggyötri a gravírtűt. A sima szokványos 45 fokos ékszögű lapolt gravírtű hamar megadja magát...kipattan a hegye.
A rádiuszos, direkt acélhoz köszörűlt tovább bírja.
 De ez is kényes a fogásmélységre...azaz a gépnek legyen felületkövetője, vagy a fogás 1 tized mm tűréssel azonos legyen, tehát ha "ferdén" van befogva akkor ahol többet visz ott sorjázni fog.
Van még a karcolás, ha nincsen szükség forgácsolt mélységre, de a cunderos vaslemezhez nincsen tapasztalatom...lehet megcsúszik rajta.

4im2adcie

Itt próbálkotam összefoglalni az acél gravírozás problémáit.
Az mindíg előny, ha homogén anyagszerkezetet gravírozunk, sajnos ez a melegen hengerelt lemeznél nem biztosított.