Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sarktibsi

Idézetet írta: Robsy1 Dátum 2025 június 28, 06:48Van egy olyan Robsy megoldási lehetőség is, hogy készítesz egy encoder A,B/analóg +-10V átalakítót, ami 1mV/rpm-re van kalibrálva. Utána pedig ezt egy Neked tetsző multiméterrel kijelzed DC 20V-os méréshatárban. Ha a részletek is érdekelnek, tudod az elérhetőségemet.

Azt én is megtudom csinálni (remélem) , hogy a PLC-re rákötöm az encodert majd az analóg kimeneten kiadja a +10-10 v-os analóg jelet , ez csak programozás kérdése. Mindenesetre egy próbát megérne.

sarktibsi

Nyomógombokat kell cserélnem egy DRO-ban. Az lenne a kérdésem a képen látható gombok milyen minőséget képviselnek? Gyakorlati tapasztalat stb.

Van egy másik projektem is ezért sokat kellene rendelnem nem szeretnék mellélőni.

Ennek a kijelzőnek az a lényege , hogy egy külső eszközről is lehet majd nullázni , útadatokat beírni , persze hagyományos módon is fog működni.

TBS-TEAM

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2025 június 30, 10:40Nyomógombokat kell cserélnem egy DRO-ban. Az lenne a kérdésem a képen látható gombok milyen minőséget képviselnek? Gyakorlati tapasztalat stb.

Ázsiacentert engedd el.
Mik a méretek?
IP védetség?
NO kontakt?
József

sarktibsi

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 június 30, 14:55Ázsiacentert engedd el.
Mik a méretek?
IP védetség?
NO kontakt?

Nem az Áziától rendelném , csak onnan fotóztam. Van olyan hely ahol 20 db felett már egészen megfizethető.

IP=40 az már megfelelne.

Alaphelyzetben nyitott kell.

A lényeg , hogy rövid legyen (a hosszúak nem férnek el) az átmérő csak másodlagos D12 , D13 ,D14

Vetesi75

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2025 június 30, 20:43Nem az Áziától rendelném , csak onnan fotóztam. Van olyan hely ahol 20 db felett már egészen megfizethető.

IP=40 az már megfelelne.

Alaphelyzetben nyitott kell.

A lényeg , hogy rövid legyen (a hosszúak nem férnek el) az átmérő csak másodlagos D12 , D13 ,D14
Az eredeti paneljén milyen gombok vannak? Nem beszerezhető?

Gabci

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2025 június 24, 19:33Egy digitális fordulatszámérőre lenne szükségem , valaki tudna ajánlani.

Ami fontos: min. 12mm es számok , 0-5000 ig mérjen , az előre és hátraforgást megtudja különböztetni mondjuk hátraforgáskor kirak egy minusz jelet , gyors reakció idő.
Egy encodert szeretnék rákötni.

Eddig én nem találtam.
OK, akkor kell egy enkódert keresni, minden kukában lesz.. (nekem is van sztem, meg kijelző is talán.. hozzá)

Akkor ilyesmi kell neked... ahha..

Enkóder azért fog kelleni, mert pl csak egy db induktív, vagy optikai érzékelő, nem tud irányt érzékelni. Kettő már igen..
És a kapható kijelzők rendszerint csak  fok, fordulat számlálók.. megszámolják az enkóder által adott impulzusokat.
A fordulatszám / RPM. viszont idő alapú (ez a te problémád) tehát időalap is kellene..) Ez nem minden kijelzőben van. Egyszerűen csak számolják az impulzusokat, ebből pozicíót, szöget, távolságot. De időt (gyorsaságot)  nem. Valóban.. - mert tudnia kellene időalappal számolni.

Tehát ezzel gondod lesz. (de ezek után már talán tudod mit kell keresni) rpm kijelzőt.
Majd ha lesz, akkor hozzávaló enkódert. (több féle van)
Más megoldás Arduinoval, egy soros kijelzővel és egy enkóderrel, vagy...  Fordulat érzékelő (kerék - ABS - vagy motor) szenzor vagy főtengely, vezérműtengely jeladó) Ezek is tudnak irányt... De akkor programozni kell.

sarktibsi

Idézetet írta: Vetesi75 Dátum 2025 június 30, 22:23Az eredeti paneljén milyen gombok vannak? Nem beszerezhető?

Igazából még nem néztem utána  azt a megoldást hagynám legvégső esetre.

Nekem nem sürgős a dolog úgyhogy futok még pár kört. :ba