3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3wc337ax5

Köszönöm! Lopom. Lehet alkotok ennek mintájára egy potméteres verziót, mert a zenészek sokszor megtalálnak vele.
Oroszt? Egy élmény válogatni a szénkorongocskákat, hogy melyik milyen irányban görbe.  :)

t5jvxzhgc

Nem csak az orosz varrógép pedál rémálom, a többi is. [#ijedt]
Volt hogy a törött lapkák helyett szénkeféből esztergáltam/szeleteltem -ahogy nevezed-  "korongocskákat".
Legnagyobb meglepetésemre...jó lett. [#eljen]

gaben

Láttam párat, volt a családban szabó. [#vigyor]

t5jvxzhgc

De hogy a topik témájához visszatérjek...
Vagy három évig egyáltalán nem nyomtattam semmit.
Úgy három hónapja használgatom az új "szerzeményemet", egy Creality K1-es nyomtatót.
Előkerültek a három évvel ezelőtt "polcra került" filament maradékok.
Van még originál csomagolású is köztük, de döntő többségben vannak az akkor félbehagyott, elég mostoha körülmények között tárolt tekercsek.
A most polcról levett fekete PLA is ilyen.
Egy ecsettel leporoltam/lepókhálóztam a pucér gurigát és...mehet.
Eddig még...egyikkel sem volt semmilyen gondom.

cvktd4iz7

Ez van. Nekem sem szokott probléma lenni öreg filamentekkel. Néha kicsit fel kell melegíteni hogy ne repedezzen, vagy kb. első métert le kell vágni aztán mehet a nyomtatás. Én sem tartom semmi különleges tárolókban, de azért be szoktam rakni eredeti dobozukba, nem nejlonzacskóba, csak kartondobozba.

gf06ai5j

Sziasztok !

Ismerkedni szeretnék a 3D nyomtatással, ehhez keresnék valami gépet. Gondolom az az első kérdés hogy mit szeretnék készíteni, egyelőre mondjuk egyszerű (műszer)dobozt, kis műanyag alkatrészeket amik el szoknak törni a ketyerékben :-). Tehát semmi konkrét, majd kialakul.
100 eFt lenne a plafon. Nem baj ha kicsit macerás összerakni-beállítani, elvégre műszaki ember vagyok. Dolgozzon lehetőleg precízen, csendesen és gyorsan. Típus és beszerzési forrás javaslatnak is örülnék. Köszi.

5fv8jwfj6

Ender
Szia!
Csak öttetelek.
Tud TPU-t nyomtatni, benne van minden, ami egy kezdőnek kell.
Ha kinövöd, lehet venni komolyabbat.
Üdv:
Lajos

PSoft

Idézetet írta: gf06ai5j Dátum 2025 február 23, 20:38Sziasztok !

Ismerkedni szeretnék a 3D nyomtatással, ehhez keresnék valami gépet. Gondolom az az első kérdés hogy mit szeretnék készíteni, egyelőre mondjuk egyszerű (műszer)dobozt, kis műanyag alkatrészeket amik el szoknak törni a ketyerékben :-). Tehát semmi konkrét, majd kialakul.
100 eFt lenne a plafon. Nem baj ha kicsit macerás összerakni-beállítani, elvégre műszaki ember vagyok. Dolgozzon lehetőleg precízen, csendesen és gyorsan. Típus és beszerzési forrás javaslatnak is örülnék. Köszi.

Mint ahogy Lajos is írta, egy Ender-3 szerintem is jó választás lenne kezdésnek.