Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Adok még kettőt :) én is vettem, de mire megtanultam, addigra a PIC kiütötte a nyeregből a beépített memóriájával :)

rf63unrk7

Én is azért várok a kipróbálásával.
:-)
Az Ipad tablet 300 ezer körül van hozzá.

VighLajos

Ezt írtad:
Hasonlóan nehéz volt egyébként fatert kb. 20 ével ezelőtt meggyőznöm, hogy a pauszról térjen át az AutoCAD-re :-)  
Sikerült...  

1979-ben a szakdolgozatom mechanikus írógépen íródott, a rajzok pauszra készültek.
10 évvel később már lazán rajzoltunk, terveztünk AutoCad-dal.
...nem sírtam vissza a pausz-korszakot...

3vv2btrhv

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13238929_801858166581578_692961229327619466_n.jpg?oh=b8c1ab51ec57beda5b2b39166c2ac659&oe=57A3AEB6" border=0>
0.1-es átmérővel nyomtatták , valaki próbált már így nyomtatni ?  

3vv2btrhv

ezsolt74

keri

0,2-es fejjel is alig akar kijönni az anyag, szóval ez úgy lenne jó, ha látnánk azt is hogy kell kinézni a fejnek, hogy ne süljön bele a 0,1-be :)

3vv2btrhv

Írtam a csókának a Facebookon , kíváncsi vagyok válaszol-e .

3vv2btrhv

000000000

múlthéten meghalt az ntc a jobboldali fejben, gondoltam milyen jó hogy kétfejes a nyomtató átraktam a másikból. na tegnap meghalt ez is. lehet valami betegséget kaptak el egymástól :) az biztos több tartalékalkatrészt kell betárazni

keri

Viaszos nyomtató.

Ez is jó infó, ez a tintasugarashoz hasonló technológia. A megolvasztott gyanta közel vízhez hasonló viszkozitású és nem is nagyon ég bele a fúvókába, ezért nagyon jó felbontást lehet vele elérni. Még a szines lézerek előtt ilyeneket használtunk a munkahelyemen, csak nyilván 2D-re. A lézerek elterjedésével értelmét vesztette és túl drága is lett ez a technológia, de úgy látszik 3D nyomtatásban újra éledt.

keri

3vv2btrhv

Ez sem hobby kategória

3vv2btrhv

http://massportal.com/en/shop/3dprinters" TARGET=_fnew>Álítólag ezzel a géppel készültek !!
Most válaszolt .