Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Dakota25

8085-ös processzor gépi kódú programozásán "nevelkedve" kimondottan élvezem az OpenScad használatát. (Van Solidworks meg Edge is.)
Miért kéne összemérni a Babettát a Gold Winggel?

rf63unrk7

"Konkrétan egy olyan cad program, amit C-nyelven programozol. Programozóknak... :) "
- nem, nem olyan, nem kell programoznod, semmit sem kell csinálnod, azon kívül, hogy megadsz paraméterként egy-két számot! A programozást más csinálta meg helyetted!

"Én solid-Edge-ben rajzolom a dolgaimat."
A lényeg a rajzolás szóban van! Ezzel a programmal a "rajzolást" spórolod meg, mégis megkapod a neked tetsző végeredményt! Tehát ez egy olyan program, amiben konkrét rajzolási tevékenység nélkül rajzolsz!
(kénytelen vagyok így fogalmazni, láthatóan többen nem értik, ez valószínűleg abból fakad, hogy eddig nem használták még. Peti már érti, mert egyszer használta.)

Hasonlóan nehéz volt egyébként fatert kb. 20 ével ezelőtt meggyőznöm, hogy a pauszról térjen át az AutoCAD-re :-)
Sikerült...

sastas

Már használtam-használom. Ennek ellenére egyszerűen nem áll kézre.

svejk

"8085-ös processzor gépi kódú programozásán "nevelkedve" kimondottan élvezem az OpenScad használatát. "

Ergo meg van hozzá a programozói beállítottságod.

07zuwmapf

Pedig jó dolog, én szívesen megtanulnám a programozását is ha lenne Magyar nyelvű segítség.

KBalázs

Konkrétan mindenki érti. Csak épp nagyon általános dolognak kell lennie annak amit átméretezve használni tud más is. Sokunk speciális igényeit elégíti ki a 3D nyomtató, és nem  egyszerû csapágyházat, ruhafogast, meg hasonló (bizonyára szintén nagyon hasznos) tárgyat nyomtatna, amibôl a kicsit más méretû átméretezéssel megfelelne.

rf63unrk7

Nyilvánvaló, ezt nem vitatom.

keri

Ennyire azért nem durva a helyzet. Nem szükséges felírni a vektor egyenletet minden tárgyra, vannak előre definiáltak és az alapvető szerkesztéseket és illesztéseket ismeri ami minden használható CAD programban benne van, de a használata nagyon minimalista szöveges alapú.

Igazából egy ilyen parancs értelmezőt még bonyolultabb is lehetett megírni mint csinálni minderre egy grafikus felületet.

keri

dettó, nekem is fent van, próbálkoztam is vele, mert annyira dicsérték, és van pár paraméterezhető modell, de köze nincs a normál mérnöki tervezéshez.

s7manbs8

Asszem van olyan procim vagy hasonló, lehet kéne vele kezdeni valamit. :)

s7manbs8

A google fordító helyett lehet pl. használni  jobbat, pl. webfordítas.hu. oldalonm, sokkal jobban fordít, mint a google.

3vv2btrhv

Autodesk Fusion 360-nal kezdek most ismerkedni .

rf63unrk7

Én ezt a magyar 3D tervezőt akarom kipróbálni a közeljövőben:

https://youtu.be/JPvsK2WEY34" TARGET=_fnew>Magyar 3d tervező

ezsolt74

Elég jónak néz ki.
Nekem tetszik a program.
Na "ez" egy jól használható tervezőprogram.
Csak az a gond hogy egy iPad Pro kell hozzá.
Megírhatnák Windows-ra és Android-ra is, mert iPad-ot biztos hogy nagyon sokan nem fognak venni ezért.

3vv2btrhv

Nekem is ez a véleményem .