Épül a gépem ::: pixel66

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

t5jvxzhgc

Ügyesen megoldottad! [#eljen]

Ha ezt megérhették volna a gép egykori konstruktőrei... :)

vyvk7xm7

4a8dg8sxf

Variációk egy témára:
Ez is egy jó megoldás.
Én egy picit másként gondoltam:
https://www.youtube.com/watch?v=2xACyyzE9DY

6urmbt3ev

d30xhrezp

Nagyon jó,gratulálok hozzá!
Én azért csináltam így,hogy a gépet csak a legg minimálisabban bontsam meg. Ha kell 2 óra alatt vissza alakítható eredeti állapotába. A keresztszán orsó eredeti benne. A bronz anyát 1/3 részén ferdén bevágtam és két csavarral összehúzatva kb. 0.03mm kottyanás maradt. A főorsó hajtást kellene kiváltani,hogy ne lenne ilyen hangos,egy AC  szervóra gondoltam.

4a8dg8sxf

Én a főorsó csapágyazását átalakítottam.
Előre két kúpgörgős csapágy került, egy új csapágyházba.
A keresztszánba 12x4 mm-es, a vezérorsó helyére 25x5 mm-es golyós orsók kerültek.
Ha egy AC szervóval szeretnéd a főorsót meghajtani, akkor legalább 4-5 Kw-ban kell gondolkodni.
Ennyire szükség lesz, hogy alacsony fordulaton is kellő nyomatékkal tudjon dolgozni.

A videón az esztergálás és a leszúrás 1800, a menetvágás 900-as fordulaton történt.

d30xhrezp

A főorsóra azért tennék egy áttételt,akkor nem kellene akkora motor.
A golyós anya elfért a szánba ,vagy bele kellett faragni ?

vyvk7xm7

"4-5 Kw-ban kell gondolkodni"
Kettő, vagy nyolc póluspárú AC servo motoros főorsó meghajtás esetén?

000000000

A pólusszám azonos névleges P és n motor adatok esetén alig számít valamit. A túlméretezés se annyira fontos, hiszen általában pár száz W elég egy hobbystának a forgácsoláshoz (így egy 1-2 kW-os motornál is marad elég P). Valamint kerülni kell az pozíció szervo hajtást, hiszen az esetek 99 %-ban elég a sebesség szervo vagy még az se. Ezeket a fő szabályokat érdemes betartani, illetve illik betervezni egy 1:2-3 áttételű mechanikus lassítási lehetőséget is a főorsó ésa motor közé.

d30xhrezp

Sziasztok!
Egy kis ötlettel szeretnék szolgálni. Ha valaki csapágy fémet szeretne esztergálni,de nincs hozzá kése.
[yt]ARNghFer4A0[/yt]

d30xhrezp

Üdv!
Arra gondoltam, hogy ki kellene próbálnom a Rubin fúvókát a
3D-s nyomtatóban. Ezért az alapoktól kellet kezdenem, a Rubint (szintetikus) előállításával,(természetesen vehetnék,de az túl egyszerű megoldás [#vigyor0]) . Az opálos már jó is lenne, de az áttetsző még hajszálrepedéses amit ki kell küszöbölnöm.
A következő kihívás, 04-es furattal ellátni.
Ha sikerül Kínából rendelni gyémánt bevonatos fúrót,akkor megpróbálom. Addig meg mennek bizsu gyűrűkbe ajándéknak.

zwnavt8rw

Saját készíttésű rubin darabokat láthatunk?
videó a készítésről vagy egy kis leírás?
mekkora méretűek ezek?

d30xhrezp

Szia!
Igen saját készítésű. A neten van sok videó, DIY Ruby címen.
A legnagyobb  5.26g.

fr6j3fbc3

Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Tudna vakaki egy step dirves servo konfigot/ mentést küldeni nekem Omron SGDH-04 vezérlőhöz?
Melyik programot használjátok ehhez cx- drive vagy sigma win plus?
Segítségeteket köszönöm

dxrssed7y