Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

gabdgzj8f

gabdgzj8f

gabdgzj8f

gabdgzj8f

gabdgzj8f

Oroszlán_STL

Marósokra is gondolva, megnyitott az STL részleg is.Folyamatos bővüléssel.

gabdgzj8f

Falióra_11_CDR

Tömörítve 10 db óra.Fájlt átnevezni, mivel ciril betűs!

gabdgzj8f

p3t7nebn6

Szevasztok !
Szeretném megkérdezni, a Front Designer programmal tervezett előlapot, hogyan tudom a MACH 3-al elkészíttetni ? (G kód)
Köszönöm.

Pali79

Nem próbáltam, úgyhogy eméletként kezeld! Exportálod a rajzot DXF-be. A DXF elvileg importálható Mach3-ba közvetlenül, ez benne van a kézikönyvben
Vagy a Mach3 mellé járó LazyCAM-mal is importálható a DXF.

000000000

A Front Designer HPGL formátumú adatbázisát alakítsad át G kóddá egy konverterrel.

Nekem erre saját postprocim van, illetve van olyan Robsy NC vezérlő programom is, amit közvetlenül HPGL-el lehet etetni, így a G kódra nincs is szükség. Így pl. Coreldraw-ban vagy Sprint layout nyáktervező programokban tervezett dolgok is egyből gyárthatóak kényelmesen, közvetlenül.

p3t7nebn6

A Front Designer  .FPL file-t ad.

000000000

IS.

Na de pl. van a lehetőségek közt Export menü is!

Pali79

Ez is egy lehetőség. Én azért nem szeretem, mert a HPGL-ből nagyon terjengős lesz a kód, nem használja a vektorokat.

PSoft

Jó pár éve, én is használtam előlap tervezéshez, de a metodikára már nem emlékszem.:(
Fórumtársunknak készültek vele lézergravírozott előlapok a CNC gépéhez.

000000000

Ezt nem értem, a HPGL egy vektoros formátum. A tartalom is elég tömör, nem tudom mitől "terjengős" ez neked.