Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

konvoid

Üdv!

A markolat amit szeretnék digitalizálni. ( Ez csak egy féle )

VighLajos

Hol van az a második, állványos képen szereplő fotósbolt?
... a háttérben a rengeteg optika...

D.Laci

Nagyon lesüllyedt ez a topik is...

Kerámia tök ~90mm átmerőjű.

svejk

[#taps]
Mi most a technikai háttered?

D.Laci

Most már minden jól megy majd... a Vodafone szponzorál... :)

Flexscan strukturált fénnyel 2 kamerával csináltam.
A HP scanner is 2 kamerával sokkal jobb, de nem pontos, még akkor sem zár össze pontosan egy hengeres testnél az első és az utolsó szkennelés.
Flexscan tökéletesen megcsinálja.
Még a felbontáson van mit javítani, 1280x1024 a kamerák felbontássa.

KBalázs

A rengeteg fotóból összerakós fotogrammetria az nagyon rossz eredményt hozna, vagy más okból nem láttam itt erre példát még?

3vv2btrhv

Mert már nem csinálom .[#eplus2]
Fotogrammetriát használom .

D.Laci

Használd egészségedre! :)

Számomra az nem ad megfelelő pontosságot, részletességet, és jóval időigényesebb.
Neked elég a részlet szegény textúrázott modell.
 A textúra mindent eltakar :)

KBalázs

A fotogrammetria sebessége azért erősen hw-függő, erre én vettem egy 4 procis szervert, bele normálisabb VGA-t, fél-egy óra alatt megcsinálja amit asztali gép egy nap alatt.
Mondjuk nem tárgyakat, hanem nagy területeket modellezek, tök jó volna valami LIDAR-szerűség. Láttam nemrég promo-videókat, hátizsákból kiáll a kütyü és szkennel, de az ára nem volt baráti [#csodalk]. Jó volna ilyent összelegózni vagy építeni.[#vigyor]

dtb

Nem írnál erről kicsit részletesebben? Mivel, hogyan, tapasztalatok, stb...

D.Laci

"Flexscan strukturált fénnyel 2 kamerával csináltam."

Még mire vagy kíváncsi?

Reggel felkeltem...  :)

dtb

A leírásodból nem tudtam rájönni, hogy ez valami cél hardver, vagy valami ingyenes szoftveres DIY megoldás.

D.Laci

Flexsca3d egy szoftver, nem ingyenes de nagyon jó.
https://www.polyga.com/product-category/flexscan3d/

3vv2btrhv

[#eplus2][#taps][#csodalk]

D.Laci