Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

RogerCo

Erről a progiról nem is hallottam még.
És a megvilágítás is forog a tárgyal, vagy az fix?  
Tehát mindig a fényképező előtt van megvilágítva a tárgy?

3vv2btrhv

A megviláhítás teljesen független konzolon van .
Kamera is FIX ! Csak a tárgy forog egy forgató asztalon  , most kézzel de majd léptetös vezérléssel , ami össze lessz kötve a fényképezögépel , igy lehet majd  automatizálni .

RogerCo

Okés, csak hogy értsem... a világítás a kamerához képest FIX? és csak a tárgy forog?

3vv2btrhv

000000000

Hali Tibor!

Ez a 3Dsom progi a 14 napos próba után is használható?

3vv2btrhv

mEGFELELÖ ORVOSI KEZELÉS UTÁN IGEN

RogerCo

Esetleg lehet kérni több infót ?[#wow1]
Fényképezési processz ideje, mennyi kép?  
A gépidő, míg kiszámolta, felépítette a modelt ?
stb ?
[#wave][#worship][#worship][#worship][#wave]

3vv2btrhv

Most ugy csináltam , ahány pontsor van a kalibrálo ábrán , anyi fénykép ( 15 DB ) .
De azt hiszem ezt lehet növelni . Gépidö az kicsit bonyolultabb , mert ugye én két gépen dolgozom egyszerre , és nem mindig látom mikor végez a számítással , több lépésben készül és mindig kattintani kell , hogy tovább lépjen.
Én ugy látom a legtöbbet a Point-could számolással tölt , a többi az már gyorsabb .  

RogerCo

De ha jól látom a programot, itt kalibrálni kell ? Tehát nincs olyan, hogy van egy tárgy valahol szabadon, és azt jól lefotózom, és "előhívom" 3D-s modellé ?

3vv2btrhv

Fényképezögépet kell kalibrálni , egyszer .
Kinyomtatni a lapot , fekasírozni egy kemény lapra , négy nézetböl lefotozni , betölteni a progiba . Szabadban lévö tárgy : Agisoft !!!!!

RogerCo

Értem. De nem is szabadban lévőre gondoltam, hanem ha csak úgy jár kel az ember, és teszem azt egy vendégségben megtetszik neki egy váza. Pl Akkor azt hiába kapja ott lencse végre. Erre voltam kíváncsi.

fa_kukac

Üdv Tibor! Gratula! Nagyon hasznos a csapat számára, hogy közreadod a tapasztalataidat! Hát szerintem lesz közönséged Fehérváron is, alig várom én is. Mindenképpen bele szeretnék vágni! Nagyságrendileg mibe fáj belevágni a dologba? Csak úgy hasra!

z02jab5f7

Szervusz Tibor !

Mindig olvasgatlak, és hát látom tevénykenykedsz, kiváltképp örülök, hogy a 3DSom szoftvert alkalmaztad. Nekem is ez az egy volt közel hozzám, bár ő sem tudja a fotó felületi minőségét elérni, de láthatóan ebben a felhasználói környezetben nem ez az elsődleges. Ki is próbáltam, de akkor elbizonytalanodtam a tárgy alá helyezendő kontroll anyag láttán, de lehet hogy tévedtem, mert a gyors felvételezési idő fontos tényező lett. Csináltam próba verziót is egy un. damilos függesztésű rendszerrel, de a korlátozottan felhasználható tárgyak miatt a fejlesztés irányán nem változtattam.
 Az én "C" mechanikájú gépem is elkészült, nagyon örülök mert pontos a gép, de a vezérlésen  és a megjelenitési szoftveren  javitgatnom kell. Pesten jártadban továbbra is szívesen látlak.
 Baráti tisztelettel, Basa János fotóművész www.rotophoto3d.com

3vv2btrhv

http://www.hypr3d.com/" TARGET=_fnew>Erre ez a megoldás

3vv2btrhv

Fényképezögép , és egy forgató asztal és két lámba . Enyi mindenféleképpen szükséges  .
Pénz dolgában pedig a beszerzési forrástol függ .