Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

PSoft

Hogy mit meg nem tesz az ember a kollégája "boldogságáért".[#nevetes1]

Utolsó verzió, NEM lesz több bizbasz![#eplus2]

zozo

Jó lett [#eljen] de én azon tűnődöm, mi a fotók háttere. Tudom, de mégse ugrik be....

mex

PSoft

Én meg 'aszittem...

Honnan vettél 3,25-ös zománchuzalt, vagy...valami???[#nyes]

@mex, majdnem eltalálta.
Nem dekorgumi, hanem csillámporos karton.

keri

Fűrészpor puha anyag, csak összeszedi a kenőanyagot.
Időnként kiporszívózom és újrakenem, de ezt minden más anyagnál elkövetem.
A köszörűt nem szereti mert a korrund szemcsék durván koptatnak, de olyankor le szoktam takarni a szánt, és gyakrabban takarítom.

keri

Amúgy meg nem féltem.
Eleve ócska kínaiság az egész [#vigyor]

keri

Azt úgy hogy kettévágtam, mert másként nehéz lenne a potit tekerni [#vigyor]
Meg azért ilyen nagy, mert LED-eket akar belerakni, szóval lesz csicsa rendesen.

keri

Hol? 400-as papírral felfényeztem, csillog villog.
Meg ki lesz vaxolva, de az már nem az én dolgom.

zozo

No, meg egy jó éles késsel, ami nem gyűri maga előtt az anyagot, meg legalább 1mm-es fogásokkal, nem is nagyon porozna [#kacsint]

keri

Nem volt ezzel hiba, csak ez nem kézi eszterga.

keri

Amúgy először borotva éles favésővel, és kézzel akartam esztergálni. Le is füstölt a meghajtó FET.

Mondjuk még mindig nem értem mi a gond a felülettel, mert már esztergálás után is olyan volt mint a babapopsi, és ezt még fel is csiszoltam.

LittleSV

Szerintem az alja ami nem tetszik.

zozo

Nekem semmi problémám a felülettel, csupán a porképződésre, eszterga ágyra rakodására reagáltam.

Egyszer hoztak anyagot fatányéroknak. Akkor megtapasztaltam, hogy nem egyszerű fát szépen esztergálni. A kés élét nem lehet a forgácsleválasztás irányára merőlegesen köszörülni, mert porzik akkor. (fémekhez ugye simán függőlegesen tartva beleköszörüljük a forgácstörő hornyot.)

Végül sikerült valami kést csinálni, úgy emlékszem leszúró késből, csiszolóporos filcen kipolírozott éllel. No, ez már forgács-szerűséget választott le és nem fulladtam meg a portól.  
Igazából azóta sem tudom, milyen egy igazi jó faesztergáló kés, egy ilyen CNC-sített esztergába :)

3z4pi4rei

Húsvét ide vagy oda, én mással foglalkoztam. Kinyestem a tábla alkatrészeit...