Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

icmatyi

Nagy Profi lett!
Minden elismerésem!
A kis csavarok menetes betétei miből vannak?

pisti73

Köszi szépen! Menetes betétanyák, elvileg rézből vannak.

u3xrz0cut

mex

Profi lett!
A 48.képen látható gyűrűk nem ennek a projektnek az alkatrészei ugye?

000000000

Látom Pic-van benne!Esetleg a forrás megtekinthető?

Miki2

Ez nagyon ügyes, szép a kivitel.

kuv5p7226

Nagyon jó!

Ez már a géppel készült?

sanyi84

Rabb Ferenc

50% terpentin 25% lenolaj 25% méhviasz. Ezeket melegen (praktikusan forróvízbe helyezett edényben) egyenletesre kell elkeverni. Kihűlve krémszerű állaga lesz. Célszerű enyhén melegítve ecsettel felhordani. Melegen jobban beszívódik. Néha még hajszárítóval is rámelegítek ilyen hideg időben (műhelyben)  

A festékbolti terpentin elég büdös, a művészellátókban vagy kreatív hobby boltokban (sokszoros áron) kapható elviselhető szagú. A lenolajat szintén ne a nyerset, hanem a világos (finomított) változatot keresd.  

A be nem szívódott felesleg letörlése után kefével szép selymes fényűre lehet polírozni.  

Vbodi módszere, (nekem is bevált) egy még nem használt műanyag WC kefe nyelét olyan rövidre vágni, hogy a kefe befogható legyen egy fúrótokmányba. Nagyon gyorsítja a munkát, és szép eredményt ad, minden furcsasága ellenére :)

bznc93pf5

ez jó lett! nekem tetszik nagyon!, esetleg vállalsz is ehhez hasonlót? csak nem Suzukiba? de kompletten, nem csak a számlapot hanem a szerelést is

pisti73

Végre megnyílt a lap...

Először is köszi mindenkinek!

Szóval:

ˆ mex: valóban azok a gyűrűk nem ennek a vezérlőnek a részei, egyik ismerősömnek készítettem.

ˆ vasas: Igen egy 16F877-es PIC dolgozik benne. Forrás, az írásba nincs foglalva, kapcsolási rajz nagy része fejben van meg, még papírra ez a verzió nem került. A program megírását vadabbnál vadabb ötleteim, illetve ötleteink alapján Bácsi Zoli fórumtárs hajtotta végre.  

Egyébként amit tud: Tengelyválasztás, lépésközválasztás, E-Stop funkció, kézikerék használata Mach3 vagy Linux CNC "környezetben", valamint kapott még egy szabadon felhasználható (programozható) nyomógombot. Azt hiszem ennyi.  

ˆ vomberg: Igen ezt már a géppel készítettem. Talán ez az első összetettebb munkája a gépnek.

KoLa

Nagyon jó!
Hogy van a váltás a linuxcnc és a mach3 között?

pisti73

Szia Lajos!

Köszönöm Neked is! A Mach3 és a Linux közötti váltást a középen található M/L feliratú kapcsolóval lehet végrehajtani.  

Működését tekintve a kereskedelmi forgalomban is kapható kézi kerekek forgókapcsolói lettek kiváltva a PIC-el, megtuningolva egy LCD kijelzővel.

KoLa

Na! Pisti!gondolkodtam is erősen, mi lehet az az M/L ott a legfőbb helyen? De nem válaszoltad meg a kérdést!Mit kell változtatni,egy kapcsolóval?

pisti73

Bácsi Zoli jobban el tudná magyarázni, de azért megpróbálom.  

A Mach3 és a Linux CNC eltérő vezérléssel hajtja végre a tengelyek és a lépésközök váltását. Amíg pl. a tengelyek váltása esetében a Mach3-nak elég egy impulzus a megfelelő bemenetre addig a Linux CNC-nek egy fix kontaktusra van szüksége.

Mivel a 2. LPT kártyán e két program számára külön lábakon kevés lenne a bemenetek száma ezért a PIC-be a Mach3-hoz és a Linux CNC-hez szükséges eltérő vezérlési funkciók (mintha 2 program lenne benne) vannak felprogramozva ugyanazon nyomógombokra. A középső kapcsolóval pedig e két eltérő vezérlési funkciót tudom előcsalogatni.