Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

bznc93pf5

a legnagyobb elem az 1200x860mm-es darabból lett kimarva

robokacsa

azért ebbe biztosan vannak valamiféle trükkök a rögzítésnél.....
nem  "csak" ragasztás van
már szinte tudományos fantasztikus :)

bznc93pf5

minden trükk látszik a képeken, jó részletes, szinte minden irányból mindent látsz

000000000

Gratulálok, ehhez a komoly munkához!

Ez, szellemileg is embert próbáló.  

Ha, jól látom, tömör fa az egész.  A belsejében van fém, merevítők is?
Ennek a súlya is komoly lehet.  Alátámasztás nélkül, lehet összeroskadna, az önsúlyától is.  
Kaptál terveket, vagy a tervezést is te készítetted a helyszín megnézése után?

Melyik gépen készült?

TROMF22

Nagyon jók a képek, de talán egy kis segítség a megfejtéshez szövegesen is ....
Figyeld meg az illesztési vonalak két oldalán a szimmetrikus, kulcslyuk szerű süllyesztéseket.
Összeillesztés után ezekbe helyezhetők a "kutyacsont" alaku összehúzó (menetes) elemek. És persze előtte ragasztó az illeszkedő felületek közé.

TROMF22

Én ezt tömörfa helyett inkább több rétegből ragasztott MDF (?) szerű anyagnak gondolom.
A gép munkaterében lévő forgács-por és a mart hornyok élén lévő sorja is erre utal.

TROMF22

Igazán szép darab! Impozáns lesz összerakva.
Csak remélni lehet, hogy a környezete nem lesz tul csicsás, és nem zavarja meg ennek a szép letisztult formának az érvényesülését. Gratula!

000000000

Olyan összehúzót szívesen megnéznék közelebbről.
Nem értem, hogy fér hozzá az összehúzáshoz.
Aluprofíloknál is használok hasonlót. De ott imbusszal hozzá lehet férni.  
Hol lehet ilyet kapni?

bznc93pf5

az egész MDF-ből készül kivéve a lépcsőlap és a kapaszkodó meg az oszlopok, semmi fém nincs a belsejében!, csak az elemek összefogatásához használtunk munkalap összehúzót, az oldalelem vastagsága 50mm, a súlya nehéz de nagyon merev, pl az üveglapot sem szabad lapjával mozgatni mert eltörik, élére fordítva könnyebben szállítható, hát ez is szinte ugyan az.
alátámasztás nélkül sem fog összeroskadni mer van olyan hogy statikai merevítés, erről biztosan hallottak egy páran, mivel az oldal össze vissza van marogatva a lépcsőlap és a pofafal helye miatt és amikor bele kerülnek azok az elemek is akkor olyan merev lesz az egész hogy akár több tonnát is kibír!
forgalmaznak lépcsőszerkesztő programot az paraméterek után mindent kiszámol és tervez, utána lehet módosítani, exportálni, és szinte úgy marni mint egy reliefet

bznc93pf5

000000000

Én is arra tippeltem először. De, mintha itt-ott fának látnám.

bznc93pf5

biztosan nem lesz csicsa a környezet, egy nagyon menő és drága tervező, lakberendező cég tervezte a házat az alaptól a berendezésekig, bútorok, csillár, függöny mindet, még az udvar, kert, , kerítés, mindent.
amikor elkészül az egész teszek fel képet.

TROMF22

A ragasztási síkok többször vannak elmetszve igen kis (lapos) szögben. Ezek környezete úgy látszik, mintha természetes fa sávos erezete lenne.

TROMF22

Szerencsés vagy ha a sok munka eredménye méltó környezetbe kerül.
Sajnos sokszor láttam már, hogy a megrendelő tele pénztárcája nem párosul jó ízléssel.
Átadás után szép lassan mindent ellep a cicoma.

000000000

Köszönöm, a válaszokat.  
Egy ilyenre, ránézni is jó.