Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Én egy 10mm-es raportert használok ugyan így megy-nem megy alapon,már úgy megszoktam,hogy 10ből 9 szer pár tized mm-re állok meg alapból a 10-es méret előtt.

u3xrz0cut

Torro60

http://www.imgserv.com/images/2013/06/27/nPYC9yN.jpg" border=0>
Én egy ilyen sajátkészitésü mérőórás szerszámbemérőt használok.A magassága 30mm-ter.
Eszterga és furógépen csináltam meg hozzá az alkatrészeket.Ha valakit érdekel szivesen segitek.

s2k5ycubj

Láttam már hasonlót,sőt létezik gyáriban is,de annak jobb ha nem tudjuk az árát.

2dbfy8y

Ez nagyon tuti! [#eljen]
Gyáriban láttam ilyent, esetleg privátban rajzot lehet kérni róla?
Ha nem titok!
írok egy mailt!

Torro60

Igen,elég borsos ára van a gyárinak.
De,boltban is hét-nyolc ezerért lehet kapni órát.A többi alkatrészeket pedig sokan megtudják otthon is csinálni.

Torro60

Nem,egyáltalán nemtitok.
Nagyon egyszerü alkatrészekből áll.
Honap szétszedem és teszekfel róla képet.
Természetesen elküldöm a rajzot is Neked.

2dbfy8y

robroy007

ha lehet tedd ide fel a rajzokat is ne kelljen egyenként szét küldeni majd

ggdr57dg

Mi plexi kulcstartókat készítettünk egy motelnek (csak a gravírozást csináltuk)
800-as Kress nem az igazi hozzá, mert 10 ezer alá nem lehet vinni a fordulatot, és ehhez kellően nagy előtolást pedig nem tud a gép. Ezért vízzel hűtöttük, akkor teljesen rendben volt.
Persze a kulcstartó csak kb. 4*10cm volt, csináltunk hozzá 15mm plexiből "kádat", így könnyen lehetett cserélni, és folyamatosan 1-2mm víz borította a munkadarabot.

svejk

Ez tényleg jó ötlet, de azért elég precíz kivitelt kíván.
Várjuk a robbantott rajzot.
Szerintem tedd be a Mechanikai ötletek topicba is.

svejk

kúpos, vagy emeltyűs rendszerű?

cptMcLane

Köszönöm, hogy leírtad, (tényleg lehetne egy kereső), kipróbálom ezt a módszert is, nagy ötlet, hogy nem az asztal felé közelítve mérsz, hanem távolodva. A papiros módszerrel már tettem tönkre hegyet...

ie3i2pm6j

Elkészült a 98 cm-es:

http://www.kepfeltoltes.hu/130628/DSCF1455_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

u3xrz0cut