Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

2dbfy8y

Köszönöm mindenkinek a gratulációt![#worship]

pisti73

000000000

Szépen megoldottad!  
Gyönyörűek a részletek is.

000000000

Ez nagyon élethű lett!
Jól látom, hogy tükör?
Mivel martad?
Feketével festetted?

000000000

Csak egy szó illik rá: Remekmű!

000000000

Tudod, ez első az igazi. Itt még bőven van izgalom.  
Ha, siketül, örök emlék. Ha, nem, akkor is:))
Az első lépés jól megoldva.

Pácoltad, a mintát, vagy a maró égette sötétre?

pisti73

Pácoltam, csiszoltam és lakkoztam. Annak ellenére, hogy a maró elég vacak, életlen volt nem égette meg a felületet. Azt hiszem itt az ideje marószerszámok után nézni...

000000000

Igen, fontos a megfelelő és jó szerszám megléte. És azok használatát, viselkedését, csak gyakorlással lehet, megtapasztalni.  
Persze, már rengeteg információ van itt, a fórumunkon is róla. Érdemes böngészni a témában.  

Biztos vagyok abban. Sok szépet látunk még a munkáidból.  

ie3i2pm6j

Köszönöm mindenkinek a pohártartóval kapcsolatos elismerő szavakat. A vevő is nagyon elégedett volt, gyorsan rápakolta a 16 db poharat és egy lopót, tényleg igen szépen mutatott.
A kész mérete 78x90 cm lett. A ráfordított időt nehéz összeszedni. A tiszta gépi idő is elég sok a nagy méretek miatt /pedig nagyolás 6m/perc, simítás 7.2 m/perc sebességgel/, de az egyéb munkák /csiszolás, illesztés, a hátulján 8db fém pánt beültetése, akasztó 2db fém betéttel, ragasztás, színezés, lakkozás, stb./ még több időt igényelt.
A következő egy 98 cm-es Nagy-Magyarország angyalos címerrel.Az alap 3 darabból és cseresznyére színezve, az angyalos csak lakkozva betétként beültetve. Ha jól sikerül, majd bemutatom.

2dbfy8y

Köszönöm!
Igen tükör!
Mivel martam? [#nevetes1]
Egy 445Nm 2-2.5Wattos laser diódával![#nevetes1]
Nem marok én, csak égetek.
És igen feketével festettem!

000000000

Sajnálom, hogy kész állapotában a hátulját, és a felpakolt állapotát nem fotóztad le.  
Vagy, nem mutattad meg.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

A következő meló is komoly lesz.

000000000

Annyira nem természetes az, hogy csak lézerrel.  
Én mechanikus marással készítem az ilyeneket is.
Itt láthatsz belőle pár darabot. http://tukorgravirozo.hu/" TARGET=_fnew>http://tukorgravirozo.hu/    

2dbfy8y

Szépek!
De én maradok a lasernél, nekem ez bevállt!
És fára is tökéletesen tudom használni.

000000000

Köszönöm!

Természetesen, jó az. Nem is mondtam, hogy nem jó a lézer. Csak, úgy éreztem, csodálkoztál a kérdésemen. Mintha, csak lézerrel lehetne tükröt. Ezért mutattam a mechanikus marást.
Kíváncsi lennék, élőben, hogy néz ki a tükör. Amit lézerrel készítettél.