Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Bocsi a nagyságért , de megnéztem direkt a méretét és nem enyi volt !!
De a többit válalom , elgondolkoztam LÁNC - LAPOS SZIJ párharcán , persze csak az én felhasználási területemen ( KÉPKERET ) .

3rymb5s35

Hali Srácok!
Tud valaki linket, vagy információt ahoz, hogy a modulmarók (fogaskerékmarók) hány db-ból állnak, és melyik, hány fogú kereket tud marni.
Konkrétabban pl: 1-es modulmarónál hány db a teljes kollekció, és mondjuk az 5. hány fogú kereket marhat.
Előre is köszi.

dg8n4i8x

1. 12-13
2. 14-16
3. 17-20
4. 21-25
5. 26-34
6. 35-54
  7. 55-134
 8. 135-    

3rymb5s35

Köszi!
Ez csak az 1-es modulra érvényes, vagy általánosságban is alkalmazható?

4um5b65d

Ráírják mindig a maróra, hogy tól-ig milyen fogszámhoz jó. :)

dg8n4i8x

Mérettől független...

robroy007

Sziasztok

szerintem a fogaskerék gyártás kicsit bonyolultabb ettől  

volt alkalmam néhány hétig fogaskereket gyártani  

igaz, hogy nem maróval dolgoztam de láttam őket szép számmal a falra kitéve  
nem emlékszem rá, hogy lett volna nagyoló.... simító inkább csak modulméret változatok kicsitől-nagyig  

a fogszám a fogaskerék méretétől függ, minden átmérőhőz tartozik modul fajtánként egy minimum és maximum amit valós keretek között lehet alkalmazni, persze ettől függetlenül is lehet csinálni, de akkor nem biztos, hogy el tud fordulni a két kapcsolódó kerék mert a fogak összeékelődnek és egymásba akadhatnak!! ha ezek után elfordul akkor bekophat de az már régen rossz vagyis nem az adott mudulhoz tartozik és valószínű, hogy a párját is tönkre tette

van hozzá képlet meg sok számítás de mindhez kell a pontos kerék átmérő  

3rymb5s35

Köszönöm szépen az infókat.
Üdv: K.

dg8n4i8x

erről volt szó... Persze mindez az evolvens fogaskerekekre igaz!
nagyolás simítás? erről nem volt szó...

1-es maró 12-13 fog
2-es maró 14-16 fog
3-as maró 17-20 fog
4-es maró 21-25 fog
5-ös maró 26-34 fog
6-os maró 35-54 fog
7-es maró 55-134 fog
8-as maró 135 fogtól felfelé...
talán így érthetőbb...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/Fogaskerek%20elmelet/" TARGET=_fnew>Itt bővebben a  fogaskerekekről
Én már csináltam párat modulmaróval, nem nagy ördőngősség, a mach-ban van rá varázsló is...
Tudnod kell a modult és a fogszámot, ebből már ki tudod számolni az osztókört:
do=m*z
do osztókör
m modul
z fogszám
Fogmagasság 13/6m (2.332m)
fejmagasság 1m
lábmélység 7/6m (1.166m)
ebből adóik a fejkör=do+2m
lábkör=do-14/6m (2.332m)
osztás: t=(do*pi)/z
stb...

robroy007

Kedves Balu

miért akar víruskereső telelpülni a fogaskerék elmélet jpg-ről?????????????????????
[#boxer][#boxer][#boxer]

dg8n4i8x

Jó kérdés! Már jó rég raktam fel oda...  
A biztonsági másolatom jó! Szólok péternek nézzen utánna...

dg8n4i8x

Nekem is települni akar ha onnan nyitom meg :( Szóltam Péternek nézze meg...

sasi

A fájlokat letöltve vírusmentes, úgy tűnik, a szerver fertőzött.

4um5b65d

A nagyoló és simító marók létező dolgok mind a modulmaró mind a lefejtő maró kategóriában. A legtöbbeknek csak a nagyoló van készleten és azzal csinálják készre a kereket. A simítók nem csak hátraesztergálva vannak hanem hátraköszörülve is.