Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Nagyon jó!  
Pl.: Golyósorsó tengelyvég kialakítás  
http://www.cnccookbook.com/img/OthersProjects/HFToolPostGrinder.jpg" border=0>

Kristály Árpád

Hallihó HJózsi!
Én ezt sikitóval csináltam....mert nem volt más!
Üdv.: Árpi

Motoros

Én csak az esztergát sajnálom, kár ezzel összeporolni.

Szalai György

Egyszer próbáltam hasonlót egy asztali köszörűvel.
Úgy berezgett az egész, hogy azonnal lekapcsoltam.
Ennek is nagyon harmatosnak tűnik a tartószerkezete.
Ha lenne ilyen esztergám, biztos közvetlenül az Y kocsira szerelném a köszörűt, mert ez igy ezzel a szögvassal gagyi.
Szerintem.

Motoros

Már ott halott az egész ügy hogy a követ nem lehet rendesen felszabályozni. Nem ajánlom senkinek, csak időpocséklás. Volt gyári öntvényes szupportköszörűm de az sem az igazi. Bár azzal egy hozzáértő már tud kezdeni valamit.

vthgizrff

Erre a feladatra jobb lenne a elektrokorund köszörű kő, amit ugye vas-oxiddal szineznek ezért piros színű..

Szedlay Pál

Tudomásom szerint a tiszta aluminiumoxod fehér.
krommal szennyezve rubin, vassal illetve titannal zafír színű lesz.

"Das Leichtmetall Aluminium (Al) kommt in der Natur nur in Verbindungen
vor: Bsp. Feldspat, Glimmer, Bauxit, Ton, Korrund. Korrund = kristallines
Aluminiumoxid (mit Chrom – Rubin, mit Eisen oder Titan – Saphir)."

7vpav5d32

Az a sok kis csiszolószemcse gyorsan átalakitja a prizmát. Illene legalább letakarni.

Motoros

Ha már a köveknél tartunk:
 Nem ismeri valaki véletlenűl az elbor kövek  ( bár ezek nem is kövek hanem talán tárcsák) jelölését. Mármint a betűjelek mik, és milyen számjelű jó a HSS anyagokhoz?

HJózsi

De gondolom az ágyat letakartad, nem úgy mint ez a jÓember ... [#nyes]

vthgizrff

Én úgy tudtam, hogy vas-oxiddal szinezik az elektrokorundot. Persze már régen volt amikor eről tanultam, lehet hogy tévedek.  
A természetben is megtalálható a vas-oxid, hétköznapi nevén: rozsda.
A zafirt mint színt, én nem tudom értelmezni, szerintem a zafir sok féle színű lehet.
De a lényegen nem változtat, a szürke korong nem erre a feladatra való.

3vv2btrhv

Motoros

Úgy látszik nem csak cnc-ből áll a világ  
vannak akik kézzel is tudnak még gravírozni..szinte hihetetlen.
http://www.handgravers.com/images/broach01b_small.jpg" border=0>
Vagy http://www.handgravers.com" TARGET=_fnew>KLIKK IDE

ra8nsmk6w

Köszönjük Misi! A videót végignéztem , óriási.

3vv2btrhv

Amig nem volt CNC , a vésnökök csodákra voltak képesek lásd nyomo szerszám a szakmámban , ma nem lehet beszerezni ,csak arany áron .