Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Linkek

Indította gaben, 2024 április 10, 13:42

Előző téma - Következő téma

D.Laci

Megy a parasztvakítás a 0.0001mm pontosságról miközben a lineáris sín 2db. ból van össze toldva (2:03). Ha már venni nem tudtak  akkor legyárta(t)nák..
A golyós orsót hány darabból rakják össze? :)

000000000

"A helikoptert már rég feltalálták, csak az sokkal egyszerűbb..." Azért ez nem eléggé megalapozott megállapítás. A helikopter legbonyolultabb része a ciklikus állásszög változtatás. Az elektromos hajtás fejlődése okozta, hogy a több motoros rendszerekkel könnyű megvalósítani a lebegés közeli állapotokat (könnyen lehet fordulatszámot szabályozni) és rövidebb, fix légcsavarokat lehet használni a hosszú nagy igénybevételnek lapátok helyett .  

000000000

a nagy igénybevételnek kitett és sérülés veszélyes lapátok helyett.

robroy007

Laci a sin toldható [#nevetes1]
gyárilag is toldják  
a nullák meg kicsit megszaladtak [#nevetes1]

keri

Így van ahogy mondod. A drón a pilóta nélküli gépeknak a népes neve és az újságírók imádják ezt a szót. Gyakorlatilag minden multirotorosra vagy távirányításosra ráfogják. Olyan mint a "Selfi" lassan már minden fényképre azt mondják hogy selfi. Lefotózom egy autót az már autó szelfi, holott eredetileg az nevezik csak annak amikor kinyújtott kézzel saját magad fotózod. És csak az űber béna emberek csinálnak ilyet a komolyabb fotósok szerint, mert ha magamat akarom fotózni akkor megkérek valakit, vagy  állvány, időzítő, távirányítóval teszem.

Azonban a drónra a hivatalos meghatározás sokkal tisztább és egyértelműbb.
Van az emberes és ember nélküli jármű.
Van forgószárnyas, vagy merev szárnyas.
Van multirotoros vagy szimpla rotoros, esetleg koax, vagy dönthető rotoros.

keri

Különben is az első elektromos emberszállító "drónt" Asboth Oszkár csinálta 1918-ban :)
http://www.feltalaloink.hu/tudosok/asbothoszkar/kep/kep_asbosztal_3.gif" border=0>

designr

Persze..meghát tudjuk csak a neve a régi magyar..távolkeleti a tulaj..de olyan jó látni a régi logót..munkát ad..ezt legalább nem dózerolták le mint sok más céget..

mex

A videóban 0.37-0.43 közt hangzik el:"a gép pontosságának gyakorlatilag tizedmikron környékinek kell legyen".
Úgy már nem is olyan sok a nullák száma.[#nevetes1]

RJancsi

Akkor a pilóta nélküli kétfedelű AN-2 (Ancsa) az ANdroid?  :D

D.Laci

Nekem is van gyárilag toldott sínjeim.
Arra szeretem volna utalni, hogy egy ilyen pontosságú gép esetén és főleg nem hobby költségvetésű gépnél illene 1 darabból megoldani (szerintem).
No, de ugorjunk. Ne ide szemeteljünk.

Rabb Ferenc

Valóban ugorgyunk! De annyit azért előtte tisztázzunk, a fickó egy szóval sem említette, hofy a 4*4 méteres gép pontossága 0,1 mikron.  

Az egy más kategória, orvosi és optikai eszközök készítésére fejlesztik és gyártják.

A 4*4 méteres portálmarónál pedig szerintem már "megengedhető" a toldott sín. A munkadarab hőtágulása megmunkálás közben nagyobb, mint a "döccenés" a megvezetés pontatlansága miatt...

hostya

Találtam egy érdekes  
http://furdancs.reblog.hu/szetszedtem-led-izzo" TARGET=_fnew>linket...
Lehet hogy a boncolós topikban jobb helye lenne, de nem én boncoltam... :)

000000000

sziasztok  

tudnátok oldalakat mondani ahol jó áron kapok golyós orsót ?

köszi

guliver83

Devecz Miklós