Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Szalai György

De a majakot akkor még я betűvel írták?

Szalai György

Az APA-ból mekkora elektromos teljesítményt lehetett kicsikarni?

PSoft

PSoft

Áááá!

A franc megeszi, egyetlen PIC nincsen benne!
 [#nevetes1]

000000000

http://gaskotel.ru/products/avia/apa5d-1" TARGET=_fnew>Itt vannak az elektromos teljeítmény adatok a különböző feszültségeken, és frekvenciákon.

Motoros

Motoros

De kijárós szervíz célokra még jobb, praktikusabb volt az UNIVO. Nekem olyanom még van is tán valahol, bár kissé viharvert.

Motoros

Szégyen de azt sem nagyon tudom mi volt benne.  
Csak láttam, hogy azzal röffentették be a MI 8-asokat. De most pótlom.

Motoros

Valaki rákérdezett, ezért bővebben az alkotóról:
http://fafarago.ewk.hu/" TARGET=_fnew>Lajos autodidakta faszobrász. Tahiban a hidi vásáron bemutatta pár alkotását.. beszélgettünk...én szóba hoztam nagy merészen a cnc-t mint faragó eszközt.
Hiba volt, nagy hiba. Furcsán nézett rám mint ahogyan azokra szoktak akiknek nincsen meg minden kerekük.
Mondta, hogy ne folytassam, inkább a karikás ostorral pattintsak párat...amit a kezembe nyomott.
Szerencsére sikerült..pattintottam.
 Talán tudtam valamit köszörülnöm a csorbán.  

Szalai György

Pedig jó hasznát vehetné a favésőtől kicsit modernebb technikának is.
(Nem üzenem neki, csak most itt beszélgetünk.)
Akkor is, ha (amint azt az itteni fórumosok munkái is tükrözik) a CNC gép nem képes pótolni a művészi látásmódot.
De jól elvégezheti a „művész” idejének nagy részét lekötő előkészítő munkát.
Lekapja a nagyját, létrehozva az üres felületet, és már csak a végső finomítás, textúrázás, rajzolatozás, árnyalás marad, amit épp az Ő munkáin is keveset látok.

Motoros

Ez az Ő esetében nem igen fog menni. Soha nem érdekelték az ilyen technikai jellegű sportok.
Inkább csak kellemes időtöltés nála a faragás, mint ahogyan írja is. Egyediek a munkái, kettő sosem készül semmiből.
Van egy fából faragott tacskó kutyája...sajnos nem látom a galériában...az is úgy készült, hogy egy görcsös fadarabot elkezdett vésegetni és amikor már egy részét lefaragta akkor látta meg a lánya kedvenc kiskutyáját benne. :)) Na ez cnc-vel nem igen menne, bár ki tudja? :))
Jut eszembe, --talán ide vág-- hogy ha számítógépen rajzolok valamit (2D) akkor sok energiámat elveszi az hogy mire hova kattintsak. Sokkal jobb valamit tervezni nekem a jó öreg rajztáblámon Rotring ceruzával vonalzóval. De ez már a korral jár lehet.

PSoft

g89ketty

Természetesen a mérete miatt, de tudásban ...? Na az a rábiggyesztős OHM-mérő ami miatt csak bőrtokban lehetett hurcolni az nem volt kimondottan kijáróbarát.[#pias]

PSoft

Pedig, de sokat "kijártam" én 'anno egy ilyen műszerrel!
Még, a barna bőrtok színe is harmóniában volt a szintén igazi bőr "egyterű" vállra akasztós, "derékszíj csatos" szerszámos táskámmal.:)
A műszer bőrszíjának funkciója, nem csak a vállra akasztás volt.
A fedélen levő kapcsokba is beakasztva a bőrszíjat, nyitott tokkal, nyakba akasztva, terepi viszonyok között is lehetett mérni a műszerrel.
Így, szabad volt az ember mindkét keze a méréshez, a műszer meg, jól láthatóan ott volt mellmagasságban az ember szeme előtt.

http://oldradio.tesla.hu/szetszedtem/454ganz-univo/meromuszer.htm" TARGET=_fnew>Aki nem tudná az UNIVO-t "hova tenni":) , annak itt egy szép példány pár képben.