Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

onagy

Idézetet írta: pcs Dátum 2025 augusztus 05, 09:26Köszönöm, hogy megosztottad a gondolataid és általam jogosnak vélt aggodalmaidat.
Szerintem nagy szükség van a gondolkodás más irányokba való kiterjesztésére is, márcsak (így egybe írva) a szakbarbárság elkerülése érdekében is. Évekkel ezelőtt hallottam először a Palantir-ról, egy évvel ezelőtt már aktívan kérdezgettem informatikusokat és "tájékozott" embereket is, ki mit tud róla és ha lehet meséljenek az összefüggésekről. Nem kis meglepődéssel vettem tudomásul, jóformán senki nem ismeri, ismerte. Remélem, hogy a mai nap egyéb eseményei után, megnő utána az érdeklődés és talán elkezdenek gondolkodni végre más irányba is páran. Az már csak a hab lesz a tortán, ha egyre többeket visznek magukkal ebbe a gondolkodási irányba.
Mi az a Palantir?
Lehet lesznek akiknek nem tetszik az erre a kérdésre adandó válaszom, de az is egyfajta válasz. :) Vízválasztóként nem írok róla semmit.
Tudok olyan cégről, aki a CloudNC CAM Assist mesterséges intelligencia alapú szerszámpálya generálást használ itt hazánkban. Az ötlet a tengerentúlról jött, az anyacég ott már alkalmazta, itt is bevezetésre került. Eredmény: minimális idő a CAM-ezés, megnövekedett szerszám élettartam, nulla selejt, minőségében kifogástalan termék. Próbaprojekt keretében kipróbálták, hogy egy forgácsolásban nem jártas IT technikussal (nem éppen idomított majom, de nem áll tőle nagyon távol) készítették elő az egydarabos gyártást - hibátlanul teljesítette, hibátlan termék készült. A rendszer üzemeltetési költsége alacsonyabb az alkalmazott cnc programozók bér és egyéb költségénél, üzletileg ésszerű.
Szóval hasznos, hasznos, csak nem mindegy a kerítés melyik oldaláról nézzük.
O.

J-Steel

Idézetet írta: mex Dátum 2025 augusztus 04, 12:25Szia!

Sajnos hiába tiltom magát a fórumtagot, a hirdetései változatlanul megjelennek,pedig pontosan az lett volna a célom, hogy a napi-kétnapi rendszerességgel hirdetett dolgait ne kelljen látnom.. Magával a fórumtaggal semmi bajom természetesen, csak az erőszakos nyomulást nem szeretem..

Igen, nekem is jött a keserü valóság, hogy a személy tiltása sajnos nem jelent egyet a termékei eltünésével.
 A Hardveraprón ott jól csinálják, mert nincs kétszer ugyanaz. Lehet frissíteni a hírdetést, de mindenböl csak 1 van.
Nem volt baj a régi Hobbicnc topiccal, hogy minden ömlesztve volt 1 topicba. Az ember elkezdett görgetni, és kész.
Most az új fórumon ez a dolog, hogy mindennek saját topicja van, ez nagyon rossz. Más sem csinálok, csak kattintgatok, ide-oda. Még az ára sincs ott a témánál.
 Szerintem legyen az összes hirdetés egy témában, és ha tiltok valakit, akkor a hozzászólását ne lássam. - Úgy ahogyan régen volt.
 Így akkor nekünk felhasználóknak is jobb lesz, és annak az eladónak is aki naponta újra telenyomja a hírdetést a saját portékáival.

Jelzem, hogy az elözö fórum egy hosszú évek alatt kialakult hírdetési rendszert müködtetett, amire nem volt reklamáció. Az új renszer nem jó. Pláne, ha nincs aki leprogramozza a felhasználók igényeit. Dolgozzunk abból amink van: ne legyenek a piactéren sub-topikok (altémák).

Talán kellene egy igényfelmérést indítani ezügyben, ki hogyan látja a dolgot.

remrendes

Idézetet írta: J-Steel Dátum 2025 augusztus 05, 14:10Igen, nekem is jött a keserü valóság, hogy a személy tiltása sajnos nem jelent egyet a termékei eltünésével.
 A Hardveraprón ott jól csinálják, mert nincs kétszer ugyanaz. Lehet frissíteni a hírdetést, de mindenböl csak 1 van.
Nem volt baj a régi Hobbicnc topiccal, hogy minden ömlesztve volt 1 topicba. Az ember elkezdett görgetni, és kész.
Most az új fórumon ez a dolog, hogy mindennek saját topicja van, ez nagyon rossz. Más sem csinálok, csak kattintgatok, ide-oda. Még az ára sincs ott a témánál.
 Szerintem legyen az összes hirdetés egy témában, és ha tiltok valakit, akkor a hozzászólását ne lássam. - Úgy ahogyan régen volt.
 Így akkor nekünk felhasználóknak is jobb lesz, és annak az eladónak is aki naponta újra telenyomja a hírdetést a saját portékáival.

Jelzem, hogy az elözö fórum egy hosszú évek alatt kialakult hírdetési rendszert müködtetett, amire nem volt reklamáció. Az új renszer nem jó. Pláne, ha nincs aki leprogramozza a felhasználók igényeit. Dolgozzunk abból amink van: ne legyenek a piactéren sub-topikok (altémák).

Talán kellene egy igényfelmérést indítani ezügyben, ki hogyan látja a dolgot.

Igazából nem, szerintem a régi rendszer sem volt jó. Ez a legjobban megoldva talán a prohardver-hardverapró oldalaknál van.

J-Steel

Idézetet írta: remrendes Dátum 2025 augusztus 05, 14:56Igazából nem, szerintem a régi rendszer sem volt jó. Ez a legjobban megoldva talán a prohardver-hardverapró oldalaknál van.

Ezt próbáltam írni, hogy egy hardverapró kaliberü felület elkészítéséhez kell webfejlesztô. Gondolom se ember sem pénz nincs ilyesmire nekünk, az van amit a fórummotor ad. Alacsony költségvetésböl pedig a régi fórum megoldása lenne a legjobb.

remrendes

Idézetet írta: J-Steel Dátum 2025 augusztus 05, 15:04Ezt próbáltam írni, hogy egy hardverapró kaliberü felület elkészítéséhez kell webfejlesztô. Gondolom se ember sem pénz nincs ilyesmire nekünk, az van amit a fórummotor ad. Alacsony költségvetésböl pedig a régi fórum megoldása lenne a legjobb.

Az már elmúlt, ebből kell(ene) kihozni a legtöbbet.

zsolt123

Idézetet írta: remrendes Dátum 2025 augusztus 05, 15:18Az már elmúlt, ebből kell(ene) kihozni a legtöbbet.

Talán a legegyszerűbb az lenne, ha a nepperek feltehetnének a piactérre egy linket, hogy itt nézd meg a hirdetett bizbaszokat, aztán a többit oldja meg, ahogy akarja, frissítse a link mögötti weboldalát, listáját, google drive-ját. Heti egy postot elbírunk bárkitől. ;) Csak kilószámra ne küldje.
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

pcs

Idézetet írta: onagy Dátum 2025 augusztus 05, 10:39Tudok olyan cégről, aki a CloudNC CAM Assist mesterséges intelligencia alapú szerszámpálya generálást használ itt hazánkban. Az ötlet a tengerentúlról jött, az anyacég ott már alkalmazta, itt is bevezetésre került. Eredmény: minimális idő a CAM-ezés, megnövekedett szerszám élettartam, nulla selejt, minőségében kifogástalan termék. Próbaprojekt keretében kipróbálták, hogy egy forgácsolásban nem jártas IT technikussal (nem éppen idomított majom, de nem áll tőle nagyon távol) készítették elő az egydarabos gyártást - hibátlanul teljesítette, hibátlan termék készült. A rendszer üzemeltetési költsége alacsonyabb az alkalmazott cnc programozók bér és egyéb költségénél, üzletileg ésszerű.
Szóval hasznos, hasznos, csak nem mindegy a kerítés melyik oldaláról nézzük.
O.

Jó kezekben jó eszköz az MI, akár a kalapács Michelangelo Buonarroti kezében.

kmil

Idézetet írta: J-Steel Dátum 2025 augusztus 05, 15:04Ezt próbáltam írni, hogy egy hardverapró kaliberü felület elkészítéséhez kell webfejlesztô. Gondolom se ember sem pénz nincs ilyesmire nekünk, az van amit a fórummotor ad. Alacsony költségvetésböl pedig a régi fórum megoldása lenne a legjobb.

Ha azon múlt volna, hogy meg lehessen tartani a régi felületet, vagy a régi alapján lefejlesztett új felületet, és ismert lett volna annak a költsége, én biztosan beszálltam volna. Az egy kvázi egyszeri befektetés, és hosszú távon megmarad. Sajnos én is tized annyi időt töltök itt most, mint régen.  :( 

Jozs

Idézetet írta: pcs Dátum 2025 augusztus 05, 19:04Jó kezekben jó eszköz az MI, akár a kalapács Michelangelo Buonarroti kezében.
- Nem is vagy olyan intelligens mint más mesterséges intelligenciák.
- Rendben, viszont én egy kérdésből ki tudom találni az életkorodat.
- Valóban? Kérdezz.
- Milyen idős vagy ?
:)

svejk

Ha egy témában elolvastam mindent, -vagy csak megjelöltem olvasottként az egészet- hogy tudom visszacsinálni?

Pl. valamit vissza akarok olvasni mert emlékszem volt róla szó.

Keservesen a keresővel valahogy vissza tudok menni de biztos van ennek egyszerűbb módja.

svejk

Emlékeztek?
Anno azért kellett költözni mert felszólítottak minket, hogy megszűnik az SG fórum?

Ahhoz képest elég jól tartja magát...

Moparmanéhoz képest ugyan fapados volt, de úgy szerettük...

Bicska

Idézetet írta: kmil Dátum 2025 augusztus 07, 08:44Ha azon múlt volna, hogy meg lehessen tartani a régi felületet, vagy a régi alapján lefejlesztett új felületet, és ismert lett volna annak a költsége, én biztosan beszálltam volna. Az egy kvázi egyszeri befektetés, és hosszú távon megmarad. Sajnos én is tized annyi időt töltök itt most, mint régen.  :( 

Ezzel én is így vagyok, viszont ennek eredményeként megszűnt az egyik "függőségem". Pedig nem is tudom.. legalább 20 éve olvasom (tam) a fórumot.  ::)

keri

Részemről tök mindegy milyen fórum motor van, csak kb. működjön normálisan.
Azzal nincs gond.
A tartalom miatt járok ide.
Kupeckedés engem nem izgat, de annak se sok értelmét látom, ha nincs más élet itt. Akkor egy tetszőleges apróhirdetés oldalra is fel lehet tenni.

Rajtam ne múljon én fogok még dicsekedni ha csinálok valamit, bár előbb rendet kéne csinálni a műhelyembe hogy odaférjek bármihez is  ;D