Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

VighLajos

[#nemtudom]
Mi a jele a nagy retractnak?
...azon kívül, hogy darálja a filamentet.

KBalázs

Ha teljesen fém (teflon betét nélküli) hotendet használsz PLA-val, akkor elakad a túl nagy retract értéktôl, mert a lágy PLA visszahúzáskora rozsdamentes torokban fog kikeményedni. A tünete kezdetben az egyenetlen nyomtatási szál hozam, mintha részleges dugulás, vagy alacsony/változó flow lenne, leginkább a nyomtatás kezdete után fél-egy órával kezdődően.
Tehát eleinte minden szép és jó, de a végére elromlik a nyomat.

VighLajos

exvm7f6a

Nekem a polikarbonát borításhoz a szerelvények vannak PLA-ból évek óta gond nélkül [#vigyor] Tesztelésre nyomtattam és úgy voltam vele ha elromlik nyomtatok majd rendes anyagból nyomtatok, de még nem vitte el a szél a tetőt[#vigyor]

exvm7f6a

Könnyebben eldugul a fúvóka, pontatlanabb újra kezdés, lassabb nyomtatás. Minél kisebb annál jobb, amikor még nem szálazódik.

exvm7f6a

Nekem teflonos volt, de abba is beragadt a túl nagy és túl sok visszahúzástól. A mostaninál fene tudja. A Bambulab-nél csak működik, nem kell ilyesmivel foglalkozni.
Illetve TPU-nál nagyon szálazott, és próbáltam módosítani, el is akadt [#nyes]

Rabb Ferenc

Megzakkant az alsó/alsó kategóriás nyomtatóm. Menet közben leállt az extruder, de a többi mozgás futott tovább.

Az extruder azóta kuka... Szerintem a panelra közvetlen beforrasztott meghajtó IC (HR4988) dobta fel a talpát, mert próbaként átdugaszolva a motor csatikat a helyzet ugyan az. Ez cserélhető A4988-ra? Mi ez a HR4988, egy higított A4988???

És hol mérik "izibe"?

exvm7f6a

Nem tudom mi a különbség, de vélhetően kompatibilis.
https://www.hestore.hu/search.php?q=4988

Rabb Ferenc

Köszi, akkor cserére fel!

Szalai György

Hű... De érdekes így visszaolvasni a kezdeti időkbe és látni, hová fejlődött mára ez a technológia!