Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

bocs de ez pont nem jó semmire... olyat mutass ami nem tömörít. A 25 fps csak PAL videojel mellett megy... a 100M bit/s-on nem jön át a ~420Mbit/s adatmennyiség Mono jel mellett.
USB2-n ez nem is megy csk 15-20fps-t bír, legalább GE vagy USB3 kell.
pl ilyen kamera: IDS
Lehet ugyan próbálkozni más olcsó kamerákkal, de akkor úgy jársz mint Hunka Tibi. Bár ő most már kamrából vett elfogadható minőségűt csak már "csak" jó objektívet kellene vennie...

2vkx6unz

Szeritnem is ide való, de ott jött a kérdés...

A véleményemet amúgy továbbra is tartom, hogy kellene venned jobb objektívet mint amit használsz. Én is megpróbáltam filems objektívekkel használni C-menetes kamerát, de nem lett jó az eredmény mert nem lehet jól fokuszálni mivel az ilyen objektívekhez kellene a prizmarendszer a jó fókuszhoz.
Ugyan az új IDS kamerámnak a szoftverében ki lehet jelölni olyan AOI területet amiben méri a fókuszálsá minőségét és lehet maximumot keresni, de ez is inkább ipari objektívhez való.
A David meg nem is tudja ezt mérni... vagyis csak szemre tudsz fókuszt ellenőrizni.
A Firewire kamerával most egyébként nekem az a bajom, hogy az új laptopomon már nincs ilyen port sem, csak az asztali géppel lehet a kamerával dolgozni. Sajnos ez is ki fog kopni hamarosan. Persze egy IDS kamera meg nem olcsó egy 1600x1200 felbontásúra kaptam ajánlatot 400EUR+ÁFA lenne... igaz USB3 illesztővel...

3vv2btrhv

Köszi az ár információt , de nekem min. 2db kel .Ugye meg az optika , na szóval megint a pénzhiánynál tartunk . De azért tartogatok egy kis meglepetést : Xeon 8 magos 16MB RAM-os Szerver gépet vettem .

3vv2btrhv

Amíg nem láttam az STL fájt amit generál , nem tudom értékelni a minőségét . De egy bizonyos felhasználói rétegnek jó lesz .

2vkx6unz

Cree írta:

Tudok jo megoldást ha igazán jó kamera kell!  
van jo cmos ccd Aptina AR0330 + Ambarella A5 3Mp  
2048 x 1536 30fps ip alapu ez is!  
Ezeket tudod fekete fehér modba is kapcsolni pl igy használják teljes éjeli látonak nagyon érzékeny (csilagfény)!  

Nos ez a kamere éppúgy nem jó mint amit Pál ajénlott. Pontosan azért mert IP-kamera és 100Mbit/s-os LAN-on dologozik. Egyszerűen nem fér át a jelfolyam a 100Mbit/s os csövön. Illetve átfér ha tömörítve van ergo elveszik az adattartalom egy része... Szóval nincsenek csodák digitalizáláshoz ennek megfelelő kamera kell és az nem olcsó.

000000000

Ambarella A5 dsp boardon van usb2 portot is saját csak nincs kivezetve 480Mbit/s.... okosak ezek a dsp rendszerek!
Ezeken a redszereken is linux van szoval fel konfigurálható minden joval és külsö eszközökel!  

2vkx6unz

LEhet, hogy van olyan programozó aki ezt meg tudja tenni, de amire minden szükséges funkciót belefejleszt addigra egy kamera áránál többet költ rá. pl egy USB drivert is kell írnia a Windows alá amin minden kamera funkciót állítani tud. Nem véletlenül kerülenk a jó ipari kamerák sok pénzbe. A szoftver támogatottság is az árnak megfelelő általában...

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2015/09/02/NHlXDZq.jpg" border=0>
A Szerver PC-ém , nem dicsekvésnek rakom be , de nagyon remélem sikerül a két kamerás megoldásom .

3vv2btrhv

Intel Xeon CPU ES10 2.33GHz 16GB RAM 64 Bit

Devecz Miklós

Nekem is volt egy hasonló szervergépem (azt hiszem HP).
Egy év alatt 50 eFt-tal emelkedett a villanyszámlám.
Már megszabadultam tőle. :-))

3vv2btrhv

2vkx6unz

Na ja, de nem kellett a fűtéssel vacakolni :)

42ggmy2kb

Hétfő reggeli szkennelés rendes linkkel
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1075436252468172.1073741845.659566874055114&type=3" TARGET=_fnew>Képek
https://www.facebook.com/basiliskus3D/photos/a.1075436252468172.1073741845.659566874055114/1075442395800891/?type=3&theater" border=0>