Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon frankón megcsináltad![#eljen]

c2nsu773m

bjam28

Linuxot futtató számítógép:
"A Raspberry Pi egy bankkártya méretű számítógép,melyhez csatlakoztathatod a tévédet és a billentyűzeted. Ez a kis számítógép rengeteg dologra felhasználható, szerkesztheted vele dokumentumaidat, táblázataidat és egyes játékokkal is megbirkózik. Ezen túl a videólejátszás sem okoz neki gondot. Megfelelő kódolású videóból akár az 1080p-s felbontás is lehetséges. Fő feladata azonban, hogy a  Raspberry Pi segítségével a fiatalok programozási tudásukat fejleszthessék."  

Meg lehet, hogy CNC vezérlő is lesz rajta..

Szalai György

Egyet árulj el légy szíves!
Te hogyan rögzíted a málna panelt, a dobozon belül? Vagy egyszerűen a lyukakba tolt csatlakozóin „lóg” az egész? [#confused]

bjam28

A csavaros dobozban az Ethernet csati eléggé szorosan fogja. Az Audió be/kimenet is tartja valamennyire, és van egy apró láb az alján ami meg felfelé tolja a kártyát. Így együtt a három elég, hogy feszesen álljon meg.  

Az összepanttintósban is hasonló az elv.

A panelom már nem volt hely egy rögzítő furatra sem.

s7manbs8

Ilyen van már valakinek ? Mert még mindig nem lehet kapni. ???

xkbv3nx0d

rendelhető csak kb 2hónapot kell rá várni! én ma rendeltem pont

887uiwjpw

Nekem most kölcsönbe van egy, de nem cnc projekt miatt. HTPC-t akarok építeni belőle

xkbv3nx0d

na erre kíváncsi vagyok én is emiatt rendeltem, hogy a blueray rip mkv-t lejátsza-e majd 1080p-ben:)

ggdr57dg

Ez a kis gép nagyon sok mindenre jó (lehet)
Fiam pl. feltolta rá az XBMC-t, a TV USB csatiról adott neki villanyt, HDMI-t vissza a TV-be, ethernetet a routerbe, USB kulcson full HD film, beledug a raspberry-be és a TV távvezérlőjével (HDMI CEC) simán kezelte az XBMC-t. Rezzenés mentesen vitte az mkv-t, 1080p, kb. 10-12 Mbit video stream.

A TV 4 éves Sony, az USB-n csak képeket lehet nézegetni vele, azt se valami kapkodósan.
A raspberryvel internetezős-média lejátszóval egészült ki. Egy próba erejéig :-)

s7manbs8

Szállítással mennyi összeg lesz, azt lehet tudni ? Bár mire megjönne lehet egy 10 szer jobb valami megjelenik én attól tartok ... :)

ggdr57dg

~11eFt környékén. Ennek kb. 35%-a posta...

PSoft

Szívesen elárulom.:)

Mint ahogy © bjam28(János)fórumtársunk alább írta,nincs a panelon rögzítésre kialakított hely.
Egyszerűen olyan "sűrű",hogy rögzítőcsavar hely nem is férne el rajta,valamiért a gyártó nem is gondolt rá.
A panel rögzítése teljes mértékben a doboz fizikai méreteire,és a csatlakozók kivágásaira van bízva.

A próbák gyakorlati tapasztalata alapján kellő merevséggel ül a panel a dobozban.
Persze,a bedugott csatlakozók is segítik a rögzítést.
Ha nagyon szigorú vagyok,akkor úgy van ahogy mondod.:)
  "...a lyukakba tolt csatlakozóin „lóg”..."

"Te hogyan rögzíted a málna panelt, a dobozon belül?"

Én,gyakorlatilag sehogy.:)
A felhasználó feladata,hogy a "lapraszerelt" dobozt összerakja.
Akár a csavaros rögzítésűt,akár a körmökkel "összepattanó" típust választja.:))

xkbv3nx0d

egy ötlet, így is lehet és akkor kicsit jobb a tartása
http://pibow.com/static/res/pibow_threequarters.jpg" border=0>

bjam28

Ez is nagyon szép dekoratív kivitel.
Azért félreértés ne essék, a másik csavaros meg az összepattintós dobozban is áll az a kártya "mint Katiba a gyerek" :) Nem lötyög, nem kóvályog.  

Majd Fehérváron meg lehet tapasztalni, ha valakit érdekel.