Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

mex

Nem saját,azt hiszem innen származik: .
Mindössze átméreteztem a nekem megfelelő anyagvastagságra, na meg a rendelkezésre álló méretű oldallapokra szétosztottam az egyes darabokat.

bznc93pf5

nem is oly régen készült?

tfpk6pks3

b4nm7gjvr

Erre nem lehet mást mondani mint: MŰVÉSZET! [#eljen]
[#worship]

Miki2

Nem. A simító fogás után egy spicckéssel 0.5 mm mélyen egyetlen fogással a méret felülettel párhuzamosan készült.
És igen, 1 mm-es előtolás lett beállítva.

nv5firipz

Úgy néz ki sikerült helyretenni a lézert. Végre rendesen működik.
Link

wt8g4i4

Megkérdezhetem hogy ez milyen féle lézerrel lett kivágva co vagy kék lézer ?

mex

Kék lézerrel vágtam, bővebben ebben a hozzászólásban : [16552] olvashatsz a teljesítményről.

wt8g4i4

000000000

Engem és gondolom másokat is érdekel, hogyan tetted jól működővé a lézered?
Ha nem titok, írd le kérlek.
Egyébként, valóban jó lett. Gratulálok.[#eljen]

nv5firipz

Köszönöm!
Egyáltalán nem titok. Mivel a gépem olyan műhelyben van ahol nincs folyamatos fűtés, adagoltam a vízbe rózsaszín fagyállót. Írták több fórumon is, hogy ők mit használnak.
Először nem is volt gond, igaz idő hiányában elég keveset használtam. Aztán előjött nemrég az a hiba mint az alábbi videón:
link  

Majdnem minden kivágott résznél szikével kellett rásegíteni, hogy kiessen. Minél nagyobb volt a teljesítmény, annál többször jelentkezett a hiba.
Mindenhol csőcserét javasoltak de az egyik videó alatt írták, hogy a vizet kell lecserélni.
És tényleg!
Leengedtem az összes vizet és sima ioncserélt vízzel feltöltöttem. Légtelenítettem, hogy ne maradjon buborék a csőben és most tökéletesen vág.

Nem tudom, hogy csak ezek az olcsóbb gépek ilyen érzékenyek vagy a drágák is, de érdemes tudni hátha másnál is előfordul ilyen hiba.

svejk

Nézem azt az árammérő műszert...
Miért is mutat az 10 mA-t vágás közben amikor csak 40W-os a cső?
Vagy rosszul tudom, hogy 25 kV körül van a tápfeszültség?

Csuhás

Úgy gondolom hogy a 40W a optikai teljesítmény, a hatásfok nem túl jó a maradék 210W megy a hűtővízbe.