Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

cnc z elmászik

Indította emerzee_, Ma - 19:41

Előző téma - Következő téma

emerzee_

Sziasztok!
Van egy épített cnc gépem. Odavoltam kórházban pár hónapig. Előtte ment szépen, de most elkezdett a z tengely elmászni. Valahányszor felemeli átmozgáshoz a z tengelyt, mindig magasabban hagyja. Néhány (6-10) függőleges mozgás után, már több mm-el a megadott magassághoz képest felfele van a maró. A gemini elektromos zajra tippelt, áthelyeztem a vezérlődobozt, ugyanaz. A z tengely szorulására tippelt, meg lett rendesen kenve, ugyanaz. A hirtelen mozgások miatti lépésvesztésre tippelt, lelassítottam a motor tuningban, de ugyanaz. Merre kellene keresnem a hibát? Járt már valaki így? Mi lett a megoldás? Köszönöm a segítő tanácsokat.
Mach3
Párhuzamos port vezérlés
dir 542-esek vannak benne
Amit tudok hozzá infókat, szívesen megadom a hibakereséshez.

TBS-TEAM

A motor tengelyén lévő kuplunng lelazulása is okozhat ilyen hibát.
József

borvendeg

Mechnikailag nézd át.
Kábelek árnyékolását nézd át. Egyszer kb 10cm toldás volt az lpt kábelemben ami árnyékolatlan volt és 3htig arcon pörögtam hgy miérrt nem megy.
Ha em találsz megoldást marad a bit számolás. Kiadsz 100...1000stb step-et és különböző pontokon méred hogy mgjött e mind.

A kórházas sztori annyiban lehet érdekes hogy nem keerült át valami másik konektorba? (fordítva bedugott konnektor nem kéne hogy számítson tisztességes tápnak de lehet.) Illetve ha a pc más konnektorba van dugva mint a gép, azaz az összeföldelés rossz is tud csodákat okozni.