Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mesterséges intelligencia.

Indította sarktibsi, 2026 január 05, 17:45

Előző téma - Következő téma

sarktibsi

Már többször volt itt a fórumon a mesterséges intelligencia témakör gondoltam ezek után én is teszek fel neki kérdéseket , ahogy látom nekem sokat tud segíteni.

A témakör: egy frekiváltó plusz egy aszinkron motor encoder segítségével, cél a stabil fordulatszám tartás amik nekem rendelkezésre állnak. OMRON CJ1M-es plc+DA021 analóg modul encoder. Leírta nekem hogyan tudok 10 fordulatszámot leprogramozni minden fordulatszámhoz tartozik egy külön-külön beállítható felfutás-lefutás.

Elsőnek nem nagyon értettem mit is akar mondani mindig visszakérdeztem hogy is van ez? Aztán végül is leírta  az AI nem tud OMRON CX-Programer platformon kommunikálni velem. De matematikailag le tudja vezetni a programot nekem csak omron létra nyelvre kell konvertálnom , szerintem megoldható.

A lényeg az , hogy a plc kiad az analóg modulon 0-10 v-ot,  ennek megfelelően elkezd forogni a motor majd 0.2 szekundumonként összehasonlítást végez a tényleges fordulatszám és a kiadott fordulatszám között , és ha nem egyeznek az adatok korrigál rajta akár pluszba akár mínuszba. Az erősítést is lehet állítani.

Szinte mindent bepakolt egy adott memória területre majd azt onnan kivéve összeadta , kivonta , osztotta , szorozta , nekem logikusnak tűnik amit csinált. Majd még tesztelnem kell élesben is.

Tehát én mindenkinek csak ajánlani tudom.