Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Fiber lézer

Indította TBS-TEAM, 2025 november 12, 13:31

Előző téma - Következő téma

frob

majd azért egy alis link jöhet :)
szedegetem össze a morzsákat, esetlegesen a gépről és tartozékairól is ha nem titok.. :)
köszi!

Idézetet írta: xabi Dátum 2026 január 22, 20:06Nincsen kihordó asztalunk, de mondjuk ott is gond lenne a kivágott föleg vastagabb elemek kiemelése. Piszkavassal, kisebb-nagyon neodymium mágneseket használtunk eddig, de nincsen rajtuk fogás, gyengék, összeszedik a spént, illetve az a baj hogy annyira kis réssel vág a lézer, hogy 10 mm fölött már szinte csak függőlegesen lehet kiemelni a kivágott elemeket.

Ezért rendeltünk egy 100Kg-os emelőmágnest (Aliexpress 3 nap alatt megjön, 17.000 ft) aminek kicsi az alapfelülete 92x61 mm, 100 kg-os, karral ki be lehet kapcsolni. Tettünk rá egy fület, és nagyon jó... :T

xabi

Idézetet írta: frob Dátum 2026 január 23, 10:23hú ez szuper, nekem 3x32 van
akkor levegő kb elég mindenre, nitrogénnel nem vágtok ezek szerint.
Fűtött a műhelyetek, ez a gép is igényli hogy legalább 20°C ra felmelegedjenek benne a lézeres motyik, a lézerhegesztőm nem szereti 15°C alatt, el se indul, most hogy hidegek vannak negyed óra mire felmelegszik...

O2-vel és levegővel vágunk. Nincsen nitrogénem mert drága illetve nem nagyon dolgozunk rozsdamentessel. (Amúgy szerintem a levegő is hibátlanul vágja, kicsit feketébb a széle de vékony lemeznél nem látszik)

A lézer műhelyben hideg van, klíma próbálja fűteni de ilyen hidegbe 2 fok fölé nem megy a hőmérséklet. Azért van az elözőleg írt hűtő-fűtő vízkör hogy 25 fokra melegítse a fejet és a lézeregységet. (kb.: 20 perc alatt melegíti fel ilyen hidegbe). Simán lehet utána vágni...

frob

na ez jó, már mint ez az információ is sokat segít!
oxigén mekkora nyomáson megy ha azzal vágtok?

és persze továbbra is érdekel melyik cégtől vettétek kintről!
jó tudni melyik kínai vállalat amelyik normás dolgot is ad el
Én az xtlaser től vettem annó közvetlen a lézerhegesztőt...

Idézetet írta: xabi Dátum 2026 január 23, 11:48O2-vel és levegővel vágunk. Nincsen nitrogénem mert drága illetve nem nagyon dolgozunk rozsdamentessel. (Amúgy szerintem a levegő is hibátlanul vágja, kicsit feketébb a széle de vékony lemeznél nem látszik)

A lézer műhelyben hideg van, klíma próbálja fűteni de ilyen hidegbe 2 fok fölé nem megy a hőmérséklet. Azért van az elözőleg írt hűtő-fűtő vízkör hogy 25 fokra melegítse a fejet és a lézeregységet. (kb.: 20 perc alatt melegíti fel ilyen hidegbe). Simán lehet utána vágni...

xabi

Idézetet írta: frob Dátum 2026 január 23, 18:15na ez jó, már mint ez az információ is sokat segít!
oxigén mekkora nyomáson megy ha azzal vágtok?

és persze továbbra is érdekel melyik cégtől vettétek kintről!
jó tudni melyik kínai vállalat amelyik normás dolgot is ad el
Én az xtlaser től vettem annó közvetlen a lézerhegesztőt...

- Az elöző oldalakon a paramétereknél látod 0,5-0,8 bar. Elég lassan fogy. Egy O2 12-es palackköteg nekünk 2 hónapra is elég.

- Látod az első hozzá szólást. DxTech, Eric-et kell keresni (ha komoly az igényed átküldöm a kontakt) nekem is és Molnár Szabinak is Ő intézte. Nagyon korrektek, de izgalmas előre kifizetni a 21.000 Euro-t és várni félévet amig megjön a gép...

frob

te szent lrossz
fél év?
persze kisebb volt, méretileg, de a hegesztőm 1 hó alatt itt volt...
Mennyire jött darabokban, keményen ikea érzés volt, vagy pl az asztal egyben volt?

igaz, kösz, remélem rövidesen idáig is eljutok, hogy keressem

10-es lemez a max ami kell nekem, ha az jó akkor jó, pontosság 10-es lemez esetében? lehet vele tartani a 0.1mm -t?
most hirtelen nem emlékszem írtad e, de mióta van meg és hány üzemórát ment?
pontossága változott?

Idézetet írta: xabi Dátum 2026 január 24, 08:05- Az elöző oldalakon a paramétereknél látod 0,5-0,8 bar. Elég lassan fogy. Egy O2 12-es palackköteg nekünk 2 hónapra is elég.

- Látod az első hozzá szólást. DxTech, Eric-et kell keresni (ha komoly az igényed átküldöm a kontakt) nekem is és Molnár Szabinak is Ő intézte. Nagyon korrektek, de izgalmas előre kifizetni a 21.000 Euro-t és várni félévet amig megjön a gép...